Dos minuts d’inspiració de Villegas, claus en el triomf del Nemser TGN Bàsquet contra el Molins (51-46)

Updated: febrer 14, 2015

Un pas endavant més important del que sembla a primera vista. El Nemser TGN Bàsquet va guanyar un rival potent, el Molins, en un partit que va tenir dues parts ben diferenciades. La primera va ser de clar color lila, especialment el segon període, però després del descans el Molins va augmentar la intensitat i pressió defensiva i les locals les van passar magres per endur-se el triomf tot i haver arribat al descans amb un avantatge de 18 punts (32-14). El triomf va ser important perquè suposa el segon consecutiu del Nemser TGN Bàsquet, un fet que només s’ha produït una vegada aquesta temporada i això es pot interpretar com un signe per una nova etapa en què el conjunt de Jordi Hernández pot encadenar una sèrie de resultats positius. Així, el fet que l’equip lila visiti la pista del Secà la setmana vinent, podria provocar que es poguessin guanyar tres partits seguits. Per a fer-ho, però, el TGN Bàsquet haurà de sumar un triomf a domicili, el seu principal taló d’Aquil·les.

El partit va ser de clar domini local en els primers vint minuts. El Nemser TGN Bàsquet va sortir molt bé a la pista, amb molt de ritme i el Molins no es va trobar còmode en cap moment (14-7). El segon quart va ser decisiu pel desenllaç del partit. L’equip tarragoní va mantenir la iniciativa però va ser el talent i la inspiració d’Irene Villegas qui va decidir. L’aler va anotar tres triples seguits en menys de dos minuts i va catapultar el seu equip d’una manera meteòrica (30-14 a 1:29 pel descans). El Molins va quedar noquejat i sort en va tenir del descans per no encaixar més i més punts.

En el tercer període, les visitants van sortir decidides a canviar la dinàmica. El Molins va pressionar a tota la pista i el Nemser TGN Bàsquet va patir molt. El joc ofensiu local va perdre fluïdesa, hi va haver precipitació, pèrdues de pilota i, de mica en mica, les visitants van anar retallant diferències i agafant confiança (35-28 al final del tercer quart). El col·lapse en atac va ser total tal com ho va demostrar el marcador: en 14 minuts i 27 segons, el Nemser TGN Bàsquet només va ser capaç d’encistellar 6 punts i el Molins es va acostar de forma perillosa (38-32 a 5:33 pel final del matx). Només la capacitat de treball, la força mental i algunes accions de mèrit de Gina Fort, van permetre les locals trencar el mur visitant (47-37 a 1:01). Al final, el Molins, jugant a la desesperada, va anotar un munt de triples que van portar emoció al partit però la victòria no va perillar (51-46).