Aquell gerro d’aigua freda

Updated: gener 13, 2016

Enmig de l’eufòria, de l’optimisme, dels plans de futur on tot era possible, va arribar el gerro d’aigua freda, el coitus interruptus de la temporada. El nom del Reus Ploms està ben present a la memòria del Tarragona Fem Bàsquet i de tots els que van veure aquell partit de la jornada 6 que va marcar un punt d’inflexió en la trajectòria del conjunt lila. L’equip que entrena Albert del Rey havia aconseguit la primera victòria del curs i, per extensió, la primera de tota la història del club a Copa Catalunya Femenina, només una setmana abans, contra el JET Terrassa (74-71) en un partit que es va decidir a la pròrroga. Va ser un moment molt emotiu que recompensava la bona feina feta per un equip format per jugadores molt joves i inexpertes, però que havia demostrat que podia competir contra qualsevol adversari. El Tarragona Fem Bàsquet havia perdut els seus primers 5 partits, però el triomf era qüestió de temps perquè el joc de l’equip era millor del que mostraven els resultats. Va haver-hi plors d’alegria, crits, rialles, abraçades i molta felicitat. Tot absolutament merescut. La joia va durar una setmana i vint minuts del partit contra el Ploms.

Arriben els dubtes. El Tarragona Fem Bàsquet havia fet, en els dos primers quarts contra el Ploms, un recital. L’equip lila va aconseguir una màxima diferència de 14 punts a favor seu (20-34 a 3:50 del descans) que es va quedar en 8 al final del segon període (33-41). L’equip, però, va perdre tota l’empenta demostrada fins aleshores i en uns segons vint minuts sorprenents i incomprensibles, va encaixar un parcial de 46-23 que va deixar el resultat final en 79-64. La derrota del Tarragona Fem Bàsquet va ser triple: va perdre el partit, previsiblement l’average (diferència de punts) i va rebre un dur cop moral. De fet, des d’aquell matx, el conjunt lila només ha guanyat 1 partit dels 8 que ha disputat, contra el CEJ L’Hospitalet (47-53), equip que ocupa l’avantpenúltima posició de la classificació empatat a victòries amb el Ploms (3, tot i que l’equip blanc-i-negre té un partit pendent amb el Grup Barna) i amb un triomf més que el Tarragona Fem Bàsquet, que és cuer amb un balanç de 2 i 12.

Aquest dissabte el Reus Ploms visita el pavelló del Sagrat Cor (20 h). Serà una bona oportunitat perquè el Tarragona Fem Bàsquet es tregui l’espina d’aquell partit del 24 d’octubre de 2015, torni a assaborir un triomf i agafi confiança pel que resta de temporada. Recuperar l’average sembla difícil, però res és impossible.