El benjamí femení 4t N10 derrota la Salle Reus i es proclama campió del Camp de Tarragona (5-11)

Updated: maig 19, 2019

L’equip benjamí femení 4t  N10 del TGN Bàsquet és el flamant nou campió del Camp de Tarragona en la competició que organitza el Consell Esportiu. Les noies que entrenen Nacho López i Sofia Llanos van derrotar la Salle Reus a la gran final que es va disputar a Vila-rodona (5-11) després de fer una molt bona final a quatre. Les noies de l’N10 havien superat prèviament a l’AE Claret de Valls en semifinals (12-4).

En la gran final, el conjunt del Sagrat Cor va fer un partit molt complet. A la semifinal i també a la final, els primers minuts van ser de nervis de les tarragonines que, amb el pas dels minuts, es van centrar més i van imposar el seu joc. De fet, la Salle Reus, que només comptava amb set jugadores, va anotar tots els punts que va fer en el primer quart. Després, el Sagrat Cor no va rebre cap més cistella. Una dels dos entrenadors de l’equip, Sofia Llanos, es va veure obligada a demanar temps mort en el segon quart per donar indicacions a les jugadores del TGN Bàsquet. A partir d’aleshores, l’equip va funcionar molt millor i es va imposar amb claredat.

El sistema de puntuació d’aquesta competició és diferent. Així, els punts no s’acumulen com es fa habitualment, sinó que cada quart actua com un element independent. Així, si un equip guanya un quart, aconsegueix tres punts, si hi ha empat, cada equip s’emporta dos punts i si es perd un període, s’aconsegueix un punt.

L’equip L9, a les portes de la final

En aquesta final a quatre hi havia un altre equip del TGN Bàsquet, el benjamí femení 4t L9, que va acabar en tercera posició. L’equip que entrena Montse Martí va perdre contra la Salle Reus en semifinals per un ajustat 9-11 a la pròrroga.  Després, però, va ser capaç de refer-se en la lluita pel tercer i quart lloc a l’imposar-se a l’AE Claret de Valls per 12-4.

Es dona la circumstància que els equips L9 i N10 entrenen junts com un sol equip durant tot l’any, un fet que comporta que l’èxit de les noies de l’N10 sigui el de tot el grup. Un èxit, per tant del treball dels tres entrenadors (Martí, López i Llanos) i d’un col·lectiu de noies amb molt de talent.