El cadet femení 04 A paga el cansament i cau a la pista del CN Sabadell en el segon partit de la fase de Preferent (55-37)

Updated: juliol 13, 2019

El cadet femení 04 A ha perdut aquest migdia a la pista del CN Sabadell i haurà d’esperar a la jornada de demà per saber si es classifica per la lliga Preferent. El conjunt lila ha pagat l’esforç d’ahir a la tarda quan va derrotar clarament el Lima-Horta per un contundent (81-43) en un partit que es va jugar amb molta calor al pavelló del Sagrat Cor. Les jugadores que entrena Albert del Rey s’enfrontaven avui al favorit del grup amb el hàndicap que les sabadellenques no havien jugat cap partit fins ara i, per tant, estaven més fresques físicament. El tècnic lila, que no ha pogut disposar de tot l’equip per afrontar aquesta competició perquè algunes jugadores tenien compromesos viatges d’estudis d’idiomes, ha perdut pel matx d’avui dues jugadores més, les cadets de primer any Farell i Navarro, que ahir van fer un bon partit perquè tenien compromisos adquirits amb anterioritat. Això ha retallat encara més la rotació de les liles, que han pagat l’esforç en la segona meitat.

El CN Sabadell, conscient que el seu rival estaria més cansat que ell, ha plantejat una defensa pressionant a tota la pista des del primer a l’últim minut. Les tarragonines han aguantat bé durant els primers minuts (16-15 al final del primer quart) i semblava que podien disputar el triomf, que els hauria atorgat automàticament la victòria al seu grup i, per tant, la classificació per la lliga Preferent.

En el segon quart, les locals han ampliat una mica el seu avantatge (26-21 a 4:05 pel descans) però les diferències eren petites i les opcions de victòria es mantenien intactes. Al descans, el desavantatge continuava sent de només cinc punts i tot era possible (28-23). En aquest segon quart, però, ja s’ha vist que el TGN Bàsquet tenia més problemes a l’hora d’anotar (8 punts), un fet que es perllongaria fins al final del partit.

Esgotades

El Sabadell ha sortit disposat a sentenciar de seguida. Les locals, un equip potent físicament (no per l’alçada, però sí per les condicions físiques de les seves jugadores), han continuat pressionant i han obert una escletxa més gran que ha obligat Del Rey a demanar temps mort (34-23 a 6:48 del final del període). Les tarragonines han fet un parcial de 0-6 i el tècnic del conjunt sabadellenc també ha demanat temps mort (34-29) i a partir d’aleshores ha canviat tot.

Les liles han acusat la falta d’energia i han començat a prendre males decisions. En atac, els tirs no entraven de cap manera i al final del període el resultat era de 44-31 (8 punts anotats una altra vegada).

En el quart període s’han encès totes les alarmes. El TGN Bàsquet ha semblat que estava noquejat, en mans del seu adversari, que ha arribat a tenir un avantatge de 22 punts (55-33) quan encara faltaven quatre minuts de partit. Les liles només han anotat 2 punts en gairebé 10 minuts i això ha posat en risc la renda aconseguida ahir divendres contra el Lima-Horta (38 punts). Albert del Rey ha situat una defensa en zona que ha minimitzat els danys deixant el resultat en el definitiu 55-37 final.

Aquest marcador deixa al TGN Bàsquet amb un triomf en dos partits i un average favorable de 20 punts. Si el CN Sabadell guanya demà al Lima-Horta (19 h), les sabadellenques seran campiones de grup i equip de Preferent. Les tarragonines tenen, però, possibilitats de classificar-se. Hi ha tres grups a les fases. Es classifiquen els tres campions i els dos millors segons. L’average d’aquests equips en la diferència de punts general, dictarà sentència.