El cadet masculí 04 A derrota el CB Mollet i aconsegueix la classificació per la lliga Preferent (64-59)

Updated: juliol 14, 2019

El cadet masculí 04 A ja és nou equip de la lliga Preferent. L’equip que entrena Manuel Rubio jugarà en la millor competició de Catalunya en categoria cadet després de guanyar els dos partits que ha disputat en les fases d’accés. Després del triomf d’ahir a la pista del CB Santfeliuenc a la pròrroga (77-87), el TGN Bàsquet en tenia prou, fins i tot, de perdre per menys de 9 punts de diferència per a classificar-se, però ho ha fet per la porta gran, com a campió de grup.

El CB Mollet ha arribat al partit conscient que, tot i la derrota de la primera jornada contra el CB Santfeliuenc, tenia possibilitats de classificació i ha venut cara la seva derrota. Impulsat pel seu encert des de la línia de tres punts (12 triples), el conjunt visitant ha arribat a dominar en algunes fases del partit però no ha pogut amb la convicció, la lluita i la qualitat dels tarragonins que no han deixat perdre l’oportunitat de classificar-se davant del seu públic.

Els locals han començat dominant (4-0 i 9-5) però el Mollet ha reivindicat les seves opcions. Cada tir fallat per qualsevol dels dos equips es lluitava amb força sota els cèrcols. El rebot ha estat el gran cavall de batalla i la falta de domini en aquest aspecte del joc per part del TGN Bàsquet en molts moments li ha impedit córrer per anotar en transició. Els visitants han tancat el primer període amb un triple i s’han adjudicat el primer assalt (13-16).

A l’inici del segon quart, un nou triple del CB Mollet ampliava les diferències en 6 punts (13-19) però el TGN Bàsquet ha reaccionat amb un altre triple. El conjunt lila ha capgirat el marcador en el minut 15 (23-22) però a partir d’aleshores s’ha entrat en una fase de domini altern fins que els visitants han tornat a imposar la seva llei des del perímetre, arribant al descans 6 punts per sobre (29-35).

A la represa, el matx ha seguit la mateixa dinàmica. Ningú imposava clarament el seu estil i el partit es decidia per accions puntuals, tot dins d’un alt ritme de joc (41-40 a 3:12 pel final del tercer quart). El TGN Bàsquet ha tancat el tercer quart amb un triple i un avantatge de 7 punts que li atorgava certa tranquil·litat (50-43) però els últims deu minuts han estat molt disputats.

Així, els visitants han capgirat el marcador amb un altre triple en transició (52-53) i això ha obligat al tècnic local, Manuel Rubio, a demanar temps mort (52-53 a 6:01 pel final del partit). A partir d’aleshores, els tarragonins han jugat amb més intel·ligència i han obert una petita escletxa de 6 punts (59-53) que han sabut mantenir, no deixant-se sorprendre pel seu rival.