El Nemser perd per la mínima contra el líder, el Sant Nicolau (52-51)

Updated: novembre 3, 2013

No hi va haver premi a la bona feina. El Nemser TGN Bàsquet va perdre contra un dels grans equips de la lliga, el Sant Nicolau, que després d’aquest triomf es situa líder de la categoria. L’equip de Juan Carlos Arjona va tornar a fer un gran partit i només el cara i creu final va evitar una victòria que es mereixia de totes totes demostrant la millora en el seu joc. Amb tot, els rebots ofensius de les locals -molt més grans dins la zona- i les faltes personals en l’últim quart -els dos puntals del joc interior, Ona Fort i Maria del Carme Martí, van ser eliminades ben aviat- van condicionar un equip que va fer suar la cansalada a un dels favorits per aconseguir l’ascens.

A diferència del que sol passar aquest curs el Nemser TGN Bàsquet va començar molt bé. Les liles van tornar a exhibir la solidesa de la seva defensa pressionant i, recuperant moltes pilotes en aquests deu primers minuts, van poder anotar amb facilitat i tenir un màxim avantatge de 13 punts (9-22) que es va quedar en 11 al final del quart (11-22). El segon període va ser del tot diferent. Les visitants no van poder recuperar tantes pilotes i anotar va ser més difícil. El Sant Nicolau va decidir aprofitar la superioritat en centímetres respecte el Nemser, i va carregar el rebot ofensiu i així poder disposar de segones i terceres opcions de tir. Les locals van arribar al descans només 5 punts per sota (24-29) i el matx restava obert per la segona meitat. El tercer període va ser molt tàctic, amb poca fluïdesa en el joc pels dos equips que van tenir molts problemes per anotar i cada possessió valia el seu pes en or (38-40).

En l’últim període tot es va decidir en els segons finals. El Nemser TGN Bàsquet va notar negativament la pèrdua de les seves dues jugadores més importants dins la zona per culpa de les faltes personals (Ona Fort eliminada en el minut 32 i Maria del Carme Martí a un minut del final) i va deixar escapar un triomf que tenia a les mans. Les locals es van posar al davant a l’últim minut gràcies a un dos més un i el Nemser va disposar de l’últim llançament, però la pilota va picar dos cops al cèrcol i no va voler entrar.