El Nemser TGN Bàsquet cau a la pista del Samà i té tots els números per jugar el ‘play-off’ de descens (50-48)

Updated: abril 27, 2014

El Nemser TGN Bàsquet va tornar a perdre una partit en els últims segons i està gairebé abocat a jugar el play-off de descens. A falta de tres jornades per la finalització de la lliga regular, el conjunt lila es troba a una victòria del conjunt que marca la línia de salvació directa, el Molins, que, però, juga aquest vespre a casa contra l’Esparreguera, un equip que no ha guanyat cap partit aquest curs. Així doncs, la permanència es troba a dues victòries, un fet que fa més que previsible la possibilitat que el Nemser hagi de jugar una eliminatòria per evitar el descens (contra un equip de l’altre grup de la primera catalana).

El conjunt que entrena Juan Carlos Arjona va perdre un partit que va controlar durant els tres primers quarts. En els últims deu minuts, però, una sèrie de canvis tàctics del rival van capgirar la dinàmica tot i que el Nemser TGN Bàsquet va gaudir de dos atacs per forçar la pròrroga o per guanyar el partit. Així, el Samà, que havia defensat en individual durant els trenta primers minuts, va situar una mixta sobre la jugadora més inspirada de les tarragonines, Laura Vilamajor. El resultat va ser que la font anotadora del Nemser es va assecar i, per contra, en va sorgir una en el bàndol rival, la local Pascual. Amb 27 punts al final del partit, Pascual va anotar 14 punts seguits en aquest últim període. Les visitants no la van poder aturar mai i això va permetre el Samà entrar al tram decisiu per davant en el resultat. Malgrat tot, Pascual hauria pogut sentenciar, però va fallar dos tirs lliures amb 50-48 al marcador. El Nemser, que havia errat un atac previ, va disposar d’una altra oportunitat a 7 segons del final, però tampoc la va aprofitar. Tal i com va passar en l’última jornada, fa dues setmanes, contra el Viladecans, el Nemser deixava escapar el triomf.

Durant tot el matx, malgrat el domini del conjunt lila gràcies a la seva intensitat defensiva, el partit va estar relativament igualat perquè el Samà va jugar amb més decisió i es va fer l’amo del rebot. Les locals van tenir segones i tercers opcions de tir en cada atac i això va evitar que el Nemser TGN Bàsquet arribés a l’últim període amb un avantatge més gran. Amb la inferioritat en el rebot, les pèrdues de pilota i el poc encert en els tirs lliures, el Samà va anar agafant confiança i, de la mà de Pascual, va tombar el conjunt lila.