El Nemser TGN Bàsquet venç el segon, el Barça, i suma 7 victòries seguides (58-64)

Updated: març 21, 2015

Imparables. Només així es pot qualificar el moment de joc del Nemser TGN Bàsquet que aquesta tarda ha aconseguit una victòria de molt prestigi a la pista d’un dels grans equips de la lliga, el Barça Santfeliuenc. El conjunt que entrena Jordi Hernández suma, amb aquest triomf, la setena victòria consecutiva, en una ratxa que ha dut l’equip lila a vèncer el líder, l’Hospitalet -que aleshores només havia perdut un partit en tot el curs- i ara, el segon, el Barça, amb una sola derrota a casa i 4 en total. El Nemser TGN Bàsquet és, sens cap mena de dubte, el conjunt més en forma de la competició amb un balanç de què portem de segona volta de 7 victòries i 1 derrota. Només l’Hospitalet el pot igualar si guanya demà a la pista del cuer, el Bàsquet Ateneu Montserrat. La increïble sèrie de triomfs del Nemser TGN Bàsquet el situa a la part alta de la classificació, amb 14 victòries i 9 derrotes, a 6 del líder -té un partit menys- i a 4 del segon, el Barça.

El partit no va començar bé per les tarragonines. El Barça Santfeliuenc va sortir molt fort i va dur el ritme que més li convenia. Així, les locals van obrir forat de seguida, aprofitant la poca intensitat defensiva de les visitants (22-14). A partir del segon període, però, les coses van començar a canviar. El Nemser va trobar la seva personalitat a la pista, defensant cada vegada més fort i jugant amb criteri en atac. Van ser minuts, en què el conjunt lila anava a remolc, on la base Anais Muñoz va ser cabdal, anotant amb certa facilitat i permetent que el TGN Bàsquet es mantingués prop del seu adversari (35-30).

El moment clau es va produir en el tercer període. Un triple de Montse Martí i una cistella d’Ona Fort van capgirar el marcador i van permetre el Nemser TGN Bàsquet dura la batuta del matx (36-38). L’agressivitat defensiva de les noies de Jordi Hernández va començar a passar factura, però, i Muñoz i Farré, se’n van anar a la banqueta amb 4 faltes abans de finalitzar el tercer quart. Farré, que no va destacar en l’apartat encistellador, va ser un baluard dins la zona i va agafar 16 rebots durant el partit. La tasca rebotejadora de la tarragonina així com la resta de l’equip -destacar el paper en el joc interior de Júlia Gómez també- va ser cabdal per no donar més opcions de tir al Barça, que tenia problemes en cada atac. Ona Fort en va tenir gran part de culpa. L’equip, que havia patit l’actuació brillant de la local Carmona dins la zona, es va encomanar a la gran de les germanes Fort per solucionar el problema. Ona va fer una tasca immensa i va assecar la font anotadora que provenia de Carmona.

Els minuts finals van ser de nervis per ambdós costats. El Barça va fer un bon inici d’últim quart (52-47) però el Nemser TGN Bàsquet es va refer i va anar guanyant terreny des de la defensa, la solidesa en el rebot i la velocitat en atac. Al minut 34 el resultat era de 54-51. Les locals no sabien com atacar la gran defensa visitant i, a 53 segons del final, el marcador era de 54-59, parcial, doncs de 0-8. El Barça ja havia demanat dos temps morts però ni així va poder evitar el triomf del Nemser TGN Bàsquet que continua en plena ratxa.