El sènior desaprofita la derrota del Sant Fruitós, perd contra l’Hospitalet i encara té l’ombra del descens directe perseguint-lo (48-58)

Updated: maig 5, 2019

Un gerro d’aigua freda. L’equip sènior del TGN Bàsquet no ha pogut vèncer aquesta tarda al CEJ l’Hospitalet i haurà d’esperar a l’última jornada per evitar el descens directe, que encara plana a sobre seu. Les liles van afrontar el partit sabent que el seu màxim rival en la lluita pel descens directe, el Sant Fruitós, havia perdut dissabte contra el CB Roser a casa (56-59) i això significava que guanyant avui ja s’oblidaven del descens directe, que hauria estat pel Sant Fruitós. Amb la derrota, tot està a l’aire encara però la bona notícia és que el TGN Bàsquet depèn d’ell mateix per salvar la categoria i jugar, això sí, la promoció de descens, que ja abans d’aquesta jornada era segura. Les liles hauran de guanyar a la pista del CB Lleida o bé esperar que el Sant Fruitós no guanyi a la pista del Draft Gramenet. Si el TGN Bàsquet perd i el Sant Fruitós guanya, les tarragonines descendiran.

El partit va ser estrany. Les locals van sortir molt bé, dominant de fins a 21 punts de diferència però a poc a poc es van anar diluint. El camí a la cistella que era ample i diàfan en el primer quart es va convertir en un túnel sense llum, estret i ple de revolts que va minimitzar les tarragonines que només van fer 9 punts en tota la segona meitat, encaixant un parcial de 9-32 en els segons vint minuts.

Inici engrescador

Les noies que entrena Juan Carlos Arjona van sortir molt fortes a la pista, conscients del que hi havia en joc. Així, el TGN Bàsquet no va donar opció al seu rival i de seguida va marcar un parcial inapel·lable de 13-0 que li atorgava confiança i seguretat. El domini lila en aquests primers deu minuts va ser total. La defensa era prou activa, es tancava el rebot i les sortides al contraatac sovintejaven. En atac estàtic, el partit va tenir un nom propi: Laura Vilamajor. La capitana va assumir la responsabilitat ofensiva i amb dos triples i un total de 9 punts, va ser la jugadora més destacada.

El CEJ l’Hospitalet havia plantejat una defensa en zona però els triples de Vilamajor i un altre de Peña, van desfer la defensa visitant. L’avantatge es va enfilar fins als 20 punts (25-5 a 1:13 del final del quart) i només un dos més un de les visitants van escurçar la diferència al final (25-9).

En el segon període el partit es va igualar. El TGN Bàsquet ja no va trobar la fluïdesa ofensiva dels primers deu minuts i, sobretot, no va dominar el rebot defensiu, un fet que va permetre a l’Hospitalet tenir segones i terceres opcions de tir en molts atacs. Els triples no entraven i es van perdre algunes pilotes importants. El resultat el descans era de 39-26.

Desconcert

Les visitants van sortir a la pista amb la mateixa dinàmica amb la qual havien finalitzat el segon període i el matx es va igualar encara més. I no només en el joc, sinó també en el resultat. Amb tot, el TGN Bàsquet va tenir el màxim avantatge del partit, 21 punts (32-11, a 7:09 del descans). A partir d’aleshores, la diferència només va minvar. Tres triples de l’Hospitalet  en els primers set minuts de joc van deixar el marcador en 41-38. Les liles no trobaven el camí a la cistella i s’entrava en una fase de nervis.

Les locals estaven molt desencertades i això ho va aprofitar el CEJ l’Hospitalet per a remuntar. Les visitants van anotar un altre triple més i van jugar amb més criteri ofensiu mentre les tarragonines havien perdut la inspiració ofensiva (43-46).

L’últim quart no va ser millor. La font anotadora del TGN Bàsquet es va assecar completament. En els primers sis minuts del període les locals només van anotar quatre punts i les visitants, que tampoc estaven atacant com per tirar coets, van agafar les regnes del partit (47-53). Els nervis es van apoderar de les locals que no anotaven de cap manera, obsessionant-se amb els triples (de fet, durant gran part del partit). Les visitants, sense fer un gran partit, van dominar clarament en el tram final i la derrota es va acabar consumant.