El sènior fa un gran partit però es queda amb la mel als llavis contra l’Almeda (66-62)

Updated: octubre 6, 2018

Una autèntica llàstima. El sènior femení va disputar el millor partit fins ara però va caure contra un gran rival, el Basket Almeda, que suma quatre triomfs en els quatre matxs que ha jugat. Contra un adversari que la temporada passada va quedar segon de Copa Catalunya, perdent la final contra el Mataró, el TGN Bàsquet no només ha plantat cara, sinó que ha estat a punt de guanyar. Així, en una actuació coral supèrbia, especialment en defensa, el conjunt lila ha arribat a dominar de fins a 6 punts en diversos moments del tercer quart (41-47 i 44-50, per exemple).

Arrecerat en una bona defensa, l’equip tarragoní ha tingut, a més, un gran encert ofensiu. Així, les liles han anotat 10 tripes (de 17 intents) en el que és el seu millor registre del curs i un dels millors des que juguen a Copa Catalunya. Cristina Peña, que tornava a la pista de l’Almeda, equip on ha militat les últimes temporades, ha fet el millor partit des que vesteix la samarreta del TGN Bàsquet, anotant 21 punts en un gran percentatge de 5/7 triples. Però Peña no ha estat sola. Laura Pascual ha tornat a brillar per segona jornada consecutiva després de ser la gran artífex del triomf lila la setmana passada contra el CN Terrassa. Pasku ha anotat 17 punts, amb 3 triples inclosos.

Solidesa lila

El matx ha començat amb domini local, que han començat amb un parcial de 5-0 que ha estat respost per Pasku amb un altre tir de tres punts. Amb tot, semblava que les locals obrien forat de seguida (11-5) però aleshores ha començat el recital de Peña (triple), que ha seguit Núria Vilamajor amb un altre tir de tres punts. 19-18 al final del primer quart.

En una exhibició de triples lila, Laia López ha anotat un altre tir (20-23), i Peña n’ha encistellat dos de consecutius (28-29). Tot i els 6 triples de les tarragonines en la primera meitat, el matx ha arribat igualat al descans (35-35).

El tercer període ha estat el de la consolidació del TGN Bàsquet. Peña ha anotat un triple de sortida, Pascku un dos més un tot seguit i el resultat era de 47-43 en el minut 25. El coixí de sis punts s’ha mantingut durant tot el període fins que al final, l’Almeda ho ha deixat en 4 punts (56-60).

El final del tercer quart i l’inici de l’últim període han estat el punt d’inflexió del matx. Les locals han fet un parcial de 12-0 (56-50, minut 33), que ha acabat amb el domini tarragoní. Malgrat tot, el TGN Bàsquet no ha llençat la tovallola, Peña ha empatat amb un triple i Pasku ha posat les liles per endavant amb un altre llençament de tres punts (56-59, minut 37). La victòria semblava molt a prop però el Basket Almeda ha demostrat perquè és un dels grans favorits a l’ascens aquest curs i ha reaccionat a còpia de contraatacs (64-59 a 1:20 pel final). Un triple de Pasku acostava a les tarragonines (64-62) però les locals han pogut anotar en el següent atac i el triomf s’ha esvaït.