El sènior femení A demostra la seva solidesa amb una victòria cabdal contra el CB Igualada (55-49)

Updated: març 10, 2018

En un horari gens habitual pels partits a casa del sènior femení A (divendres, 20.30 h), el TGN Bàsquet ha sumat un triomf que val el seu pes en or quan encara estem, però, en la segona jornada de la segona fase. L’equip que dirigeix Albert del Rey ha sumat dues victòries en els dos partits disputats i ja registra 8 victòries i només 2 derrotes, i seguirà una setmana més com a segon classificat (els tres primers aconsegueixen la permanència directa, sense haver de jugar promoció de descens).

El CB Igualada era un rival perillós, que arribava al Sagrat Cor tercer classificat després d’haver vençut en la primera jornada al CN Terrassa i que es trobava a dos triomfs del conjunt lila. Ara les igualadines estan a tres victòries de diferència i demà dissabte el quart i cinquè classificats (Roser i JET) juguen entre ells i ambdós estan ara a tres victòries (i un partit menys) del TGN Bàsquet. La jornada, per tant, serà rodona per a les tarragonines.

El matx ha estat una demostració de solvència del TGN Bàsquet com feia temps que no es veia. En un matx exigent i contra un adversari amb molts recursos, el sènior femení A lila ha fet un partit molt complet liderat per una Laura Pascual superba. El partit de la base ha estat gairebé perfecte: 25 punts, 3 rebots, 3 assistències, 2 pilotes recuperades, 6 faltes rebudes i 23 de valoració. I no han estat números en els minuts de la brossa precisament. Pasku ha estirat del carro i ha anotat quan pitjor ho tenia el seu equip, i una estadística és demolidora: 9/9 en tirs lliures, 6 d’ells en l’últim minut i mig de partit, quan el CB Igualada havia posat la por al cos al TGN Bàsquet (els dos últims amb 51-49 al marcador i 24 segons per jugar). Ha estat la millor Pasku de la temporada, aquella que va meravellar el curs passat a tota la Copa Catalunya femenina demostrant que era una de les millors jugadores de la lliga, possiblement la millor en la seva posició. El seu equip li deu avui gran part del triomf.

Seria injust, però, assenyalar només una jugadora en el triomf tarragoní. L’equip ha demostrat, sobretot, compromís i sacrifici defensiu contra un rival molt perillós des de la línia de tres punts i que té, a més, jugadores grans i que saben què es fan dins la pintura. Des de la defensa el TGN Bàsquet ha fonamentat el triomf, però no ha estat una tasca senzilla.

Gran arrencada

Les locals han començat molt bé. Solidàries en defensa, han marcat un parcial de 10-1 després de cinc minuts de joc amb 6 punts de Laura Pascual. El CB Igualada ha hagut de demanar temps mort (quan el marcador era de 6-1) i ha trobat en el triple la solució al seu embús ofensiu. Dos llançaments de tres punts en un minut i mig han posat el 12-9 al marcador que ha registrat un empat després d’un dos més un visitant. Amb el 12-12 s’arribava al final de primer període.

El TGN Bàsquet, que havia començat anotant amb fluïdesa, s’havia col·lapsat arran de la disposició defensiva en zona de les igualadines però les liles han reprès el fil anotador en el segon quart, tot i que ha estat el CB Igualada qui ha començat colpejant primer: 12-16 a 7:05 del descans. Tot i una cistella de Núria Vilamajor (molt important en moments puntuals amb els seus tirs exteriors) les visitants dominaven el matx (14-18) i Albert del Rey ha demanat temps mort. El canvi ha estat notable: primer una cistella de Pasku, seguit d’un triple de Núria Vilamajor i un dos més un de Laura Pascual i 22-18 a 3:10 del descans. Les visitants han notat el cop i ja no s’han refet en un període que ha finalitzat amb un triple de Pasku sobre la botzina. 27-20 a la mitja part.

La dinàmica del partit era favorable al conjunt lila a la represa i semblava que l’escletxa que s’havia creat s’ampliaria (35-28 després d’una cistella d’April Watson a 5:10 del final del 3Q), però les igualadines no han llençat la tovallola en cap moment i a poc a poc han retallat diferències (35-34 a 2:16) i només una altra acceleració local ha permès arribar al final del període amb un avantatge de 5 punts (41-36).

Els últims deu minuts han estat d’infart. Les locals semblava que dominaven amb una certa claredat (44-37 amb un altre triple de Núria Vilamajor) però el CB Igualada ha decidit accelerar el matx i convertir-lo en un intercanvi de cops. El TGN Bàsquet ha caigut en el parany i les anades i vingudes del partit han afavorit les visitants que s’ha situat a només 3 punts (45-42 a 3:37). Una cistella de Watson i dos tirs lliures de Pasku semblava que certificaven el triomf local (49-42 a 1:27 pel final) però aleshores ha arribat la bogeria. Després de dos tirs lliures més de Pascual (51-43 a 58 segons) el CB Igualada ha arriscat: Díaz (amb cognom espanyol, però nord-americana, 17 punts) ha anotat un triple, el TGN Bàsquet ha perdut la pilota de seguida i Díaz ha tornat a tirar de tres i ha rebut falta. Ha anotat els tres tirs lliures i el marcador mostrava un 51-49 a 31 segons del final.

L’acceleració en què vivia el CB Igualada l’ha dut, però, a prendre males decisions. El conjunt visitant podria haver defensat l’atac local i esperar a tenir, com a mínim, 7 segons per a empatar o guanyar el partit, però ha fet falta a 24 segons del final. I l’ha fet sobre Pasku, que no ha fallat, 53-49. En l’atac següent, les visitants han fallat un triple (que no ha tocat ni cèrcol) a la desesperada i quan encara faltaven 17 segons. En la jugada següent, després de temps mort del TGN Bàsquet, Marina Romeu ha rebut falta antiesportiva. L’escorta lila només ha anotat un tir lliure però en la següent possessió, Laia López ha rebut falta, i ha anotat només un tir lliure. Però ja no quedava gairebé temps i la victòria ha estat un fet.