El sènior femení A derrota la JET i suma sis victòries en vista a la segona fase del campionat, on es decidirà la permanència (55-51)

Updated: febrer 10, 2018

El sènior femení A del TGN Bàsquet ha aconseguit una victòria que val el seu pes en or aquesta tarda al pavelló del Sagrat Cor. El conjunt lila ha derrotat un rival directe en la lluita per la permanència en un resultat que comptabilitzarà en la segona fase. Amb el triomf, el TGN Bàsquet passarà a la segona part de la competició amb un balanç de 6 victòries i 2 derrotes per 5 triomfs i 3 desfetes de la JET, a qui a més ha guanyat l’average particular (48-51 en el matx de la primera volta).

El partit, però, no ha estat gens fàcil. La JET, conscient de la importància del matx, ha sortit molt forta i ha marcat un parcial de 0-6 només començar. El TGN Bàsquet tenia poques idees en atac, trobar bones posicions de tir costava moltíssim i les regnes de l’enfrontament les han tingut les visitants (6-11 a 3:36 per acabar el període). Però el tram final del quart ha estat molt diferent del que s’havia vist fins aleshores. Les locals han trobat en Laia López el revulsiu que necessitaven i amb ella a pista, l’equip ha començat a rutllar. Han estat minuts en què el conjunt lila ha sabut trobar també Watson al pal baix i 6 punts de la nord-americana capgiraven el resultat: 14-13 al final del primer quart.

En el segon període, després d’uns primers minuts d’intercanvi de cistelles, el TGN Bàsquet ha passat a dominar el joc. L’equip lila ha plantejat durant tot el partit una defensa pressionant, amb dos contra un sobre la jugadora que pujava la pilota que li ha permès recuperar la bimba en diferents ocasions i anotar en contraatac. Aquest període ha estat també on Laura Pascual ha obert el pot de les essències i ha ofert la seva millor versió, dirigint amb criteri i anotant quan calia (26-21, 5:01 pel descans). La base ha trobat en Núria Vilamajor una bona sòcia i aquesta ha anotat en algunes jugades de molt mèrit. Tot i que la JET no ha abaixat els braços, el domini era local i a la mitja part s’ha arribat amb un resultat de 30-27.

La dinàmica de domini vista en el segon quart ha continuat en el tercer. El TGN Bàsquet ha manat però no ha aconseguit obrir una escletxa prou gran per a viure tranquil (35-31, 6 minuts per acabar el 3Q) i això l’ha condemnat a patir en l’últim període. La JET s’ha mantingut amb vida durant aquests deu minuts previs a l’últim quart i això ha estat cabdal. De fet, una cistella en l’últim segon del període de les terrassenques deixava tot obert (45-41).

Els deu minuts finals han sigut molt emocionants i han permès veure el millor i el pitjor de les tarragonines. En un altre mal inici, tal com havia passat en el primer quart, la JET ha capgirat el resultat i, per moments, ha semblat que jugava a plaer. A 3 minuts i 51 segons del final Albert del Rey ha hagut de demanar un temps mort després que el seu equip encaixés un parcial de 2-10 (47-51), anotant només 2 punts en més de 6 minuts de joc. El temps demanat per Del Rey ha estat vital. A partir d’aquell moment, el TGN Bàsquet ha recuperat la verticalitat a cistella, ha esvaït els dubtes que havia mostrat des que havia començat el període i ha marcat un parcial de 8-0 que ha sentenciat el partit.