El sènior femení A fa un gran partit, venç el CB Roser i aconsegueix la permanència a Copa Catalunya (46-59)

Updated: maig 6, 2018

Ho han fet. Les noies del sènior femení A han aconseguit aquest migdia la permanència a Copa Catalunya Femenina després de vèncer a la pista d’un rival directe, el CB Roser, que ara no depèn d’ell mateix per evitar la promoció de descens. El partit era un caixa o faixa. Qui guanyès tindria el bitllet per a continuar jugant la pròxima temporada en la màxima categoria del bàsquet català i, per tant, la pressió era màxima en un matx que les liles havien de jugar, a més, lluny del Sagrat Cor.

La pista no era la millor, ni pel rival, ni per la seva estructura, dins el complex esportiu municipal (de Barcelona) Estació del Nord. Una gran nau, freda a nivell d’ambient i amb una escassa graderia que, per cert, estava ocupada en la seva major part per seguidors del TGN Bàsquet, molts d’ells jugadores dels equips preinfantil i infantil femenins. La pista, a l’ample, mentre al costat també es jugava un altre partit, conferia a l’espai poca mística i, malgrat ser relativament còmode pel que fa a la pressió ambiental, es feia estrany tenint en compte el que estava en joc.

Les jugadores del TGN Bàsquet, conscients de la transcendència del matx, han fet un dels partits més complets de la temporada. Malgrat la bona sortida de les locals (4-0), les liles han reaccionat de la mà d’una gran Laura Pascual, Laia López i April Watson. Amb una defensa molt activa i solidària en les ajudes i en la lluita pel rebot, el TGN Bàsquet ha capgirat el marcador en pocs minuts, passant-se al 6-13 després d’una cistella de Vadillo. La premissa de Del Rey era clara: defensar i sortir al contraatac i això, en el primer període, ha sortit gairebé a la perfecció (13-17).

El CB Roser ha pres nota dels deu primers minuts i en el segon quart ha intensificat la seva defensa per evitar que les tarragonines anotessin amb tanta facilitat. Així, els punts han arribat més lentament. El TGN Bàsquet no podia córrer com abans i, en estàtic, faltaven idees per trobar el cèrcol rival. A més, s’han fallat alguns tirs clars i el CB Roser ho ha aprofitat per a retallar diferències (20-21 a 5:19 pel descans) i, fins i tot, han capgirat el resultat: 27-23 a pocs segons abans de finalitzar el període, que ha acabat en 27-25.

Lesió de Pasku i pas endavant de Garcia i Ejimeno

El descans ha servit perquè l’equip lila es refès. El TGN Bàsquet ha sortit molt intens, molt concentrat, evitant algunes pèrdues de pilota incomprensibles que s’havien vist en el segon període. Així, una cistella de Watson i un triple d’Anna Garcia, posaven al davant les tarragonines (27-30, a 7:01 pel final del 3Q). Però el CB Roser no havia dit la seva última paraula. Les barcelonines, defensant molt fort, amb constants contactes, sobretot a prop del cèrcol, han estat capaces de canviar la dinàmica del matx aprofitant alguns moments de poc encert lila (37-35 a 3 minuts pel final del període).

La maduresa de l’equip tarragoní s’ha vist, més que mai, aleshores. Amb el rival, que jugava a casa, per davant, el TGN Bàsquet ha tret l’orgull i una gran Pasku ha liderat l’equip endavant. La base ha agafat la responsabilitat durant tot el partit però, quan semblava que el seu concurs serà decisiu per vèncer avui, la fatalitat s’ha presentat en forma de lesió pocs segons abans del final del tercer quart. Laura Pascual ha fet una gran cistella a 8 segons del final (37-42) però ha trepitjat malament en caure del salt i s’ha torçat el turmell. No ha pogut tornar a jugar. A més, el CB Roser ha anotat en l’últim sospir del període i tot quedava obert a manca de 10 minuts pel final del matx (39-42).

Sense la seva referent a la pista, el TGN Bàsquet ha fet un pas endavant, especialment les dues jugadores que són el relleu natural de Pasku en la posició de base: Anna Garcia i Clàudia Ejimeno. La primera ha estat, senzillament, brillant. Ha assumit la responsabilitat, llençant des de mitja distància, penetrant o forçant faltes i l’equip ha agafat la confiança que necessitava després de la lesió d’una de les seves capitanes, Laura Pascual —l’altra capitana és Laura Vilamajor—, i ha acabat de forma pletòrica. Ejimeno, que havia perdut una pilota en l’arrencada del quart període i que estava a punt de ser substituïda per Del Rey, ha demostrat una força mental increïble i ja ha estat intocable fins al final del partit, anotant des de la línia de tirs lliures en uns moments de gran pressió. Malgrat un triple a tauler del Roser (42-44), la moral de les liles no ha defallit i han obert una escletxa significativa al resultat (43-50 a poc menys de 5 minuts pel final del matx).

El CB Roser ha anat a totes, ha pressionat a tota la pista i ha buscat posicions al pal baix, triples, penetracions buscant el dos més u, de tot, però no podia superar una defensa lila immensa, que no ha mostrat debilitats o badades. El TGN Bàsquet s’ha mostrat molt compacte i s’ha fet gran amb el pas dels minuts (46-54 a 2:13 del final) i ha certificat una temporada brillant, amb una permanència més que merescuda després d’evitar la promoció de descens.