El sènior femení A no defensa com sap i encaixa la primera derrota de la segona fase a la pista del Bencriada (74-61)

Updated: març 18, 2018

La primera derrota ha arribat en forma de gerro d’aigua freda. El sènior femení A del TGN Bàsquet ha perdut de forma clara a la pista del Bencriada en un matx que ha començat de forma esplèndida (4-10, minut 8 de partit) però que s’ha anat complicant de mala manera, especialment en el segon quart (34-23 al descans).

El Bencriada ha fet un parcial de 30-8 en poc més de 10 minuts (del 4-10 al 34-18) arran d’un temps mort i el matx ha passat a mans locals fins al final del partit.

El guió dissenyat pel tècnic lila, Albert del Rey, s’ha complert en els primers minuts. El TGN Bàsquet ha estat menys desencertat en el cúmul d’imprecisions que ha estat el partit en l’inici però ha perdut força coincidint amb la reacció del CB Banyoles. Així, la previsió era defensar fort i córrer el contraatac arran de tancar el rebot però les tarragonines no han tingut l’esperit defensiu d’altres vegades (només 16 faltes) i han sucumbit a la intensitat més gran rival.

El Bencriada només ha estat penalitzat amb 15 faltes però ha defensat més fort que les visitants. El Bencriada defensava en individual després de cistella i en zona 3-2 quan no anotava. Els canvis defensius, tot i que previsibles, han desconcertat el TGN Bàsquet que encara ha pogut arribar amb certes possibilitats de victòria a l’equador de partit gràcies a un triple de Núria Vilamajor al llindar del descans (34-23).

Però quan les tarragonines s’acostaven en el marcador (40-30), les tiradores del Bencriada anotaven des de la llarga distància per ensorrar les aspiracions de triomf del TGN Bàsquet. Les locals han fet una bona estadística de tres punts (8/20), destacant Ferreiro amb un 5/10, molts d’ells des de més enllà de 8 metres.

A final del tercer quart el marcador mostrava un preocupant 56-43 i la diferència sempre ha anat al voltant dels 10 i 15 punts. El TGN Bàsquet ha encaixat massa punts pel que acostuma a fer i en atac, només Watson (18 punts) i Pascual (13), han estat prou inspirades.

Tot i la derrota, el TGN Bàsquet continua segon de la classificació, a tres triomfs del primer, l’imbatut Draft Gramenet i dos per damunt del tercer, el CB Igualada, que té el mateix balanç que el quart, el CB Roser (6 victòries), tot i que aquest últim, pròxim rival de les liles al Sagrat Cor, té un partit menys. Per tant, el matx de la setmana vinent, és cabdal.