El sènior femení A perd a la pista del Basket Almeda i queda fora del grup d’ascens de forma matemàtica (72-49)

Updated: febrer 3, 2018

Les matemàtiques són clares: queden dues jornades per acabar la primera fase i el TGN Bàsquet es troba a dues victòries (o tres si el CB Lleida guanya a la pista del Joventut de Badalona en un partit que s’està disputant ara mateix —les lleidatanes van acabar guanyant 40-54—) del quart classificat, el conjunt de la Terra Ferma amb qui té, a més, l’average perdut. El matx d’avui contra el Basket Almeda era l’última i desesperada oportunitat per continuar somiant en el grup d’ascens a la segona fase. Quedar entre els quatre primers garantia el passi entre l’elit de Copa Catalunya femenina i comportava un premi molt gros: la permanència automàtica. El somni, ara ja passat, consistia a guanyar a la pista de l’Almeda, a casa contra la JET i a la pista del GEiEG en l’última jornada i esperar que el CB Lleida perdés els tres partits que li restaven (Joventut, Almeda i JET). Però a les primeres de canvi el despertador ha sonat i ha dut el TGN Bàsquet a la dura realitat. Ara més que mai cal guanyar la JET la setmana vinent al Sagrat Cor per sumar un triomf vital en vista a la segona fase on s’ha d’evitar el descens.

El matx ha començat molt malament per les noies que entrena Albert del Rey. El Basket Almeda, que no disposava d’una de les seves grans referents, Masides, va fer un parcial de sortida de 10-0 que complicava encara més l’empresa lila. Amb tot, Del Rey va demanar temps mort i les jugadores tarragonines van ser capaces de refer el rumb, amb un coratge digne de destacar que, però, va decaure quan ho tenien tot de cara. Així, el TGN Bàsquet es va acostar molt al seu adversari (15-13, minut 9 de partit) però quan semblava que l’equip tarragoní capgiraria la dinàmica, arribaven una sèrie d’errades incomprensibles en forma de pèrdua de pilota que eren aprofitades per les locals per anotar amb facilitat, sovint amb accions de dos més un. 20-13 al final del primer quart.

En el segon període la història va ser la mateixa. El TGN Bàsquet es va acostar a 4 punts de l’Almeda quan faltava un minut pel descans però les locals van arribar al final del quart amb un avantatge de 7 punts (34-27).

El Basket Almeda va practicar una defensa angoixant a tota la pista, amb molts contactes que, però, no van ser castigats pels col·legiats. De fet, les locals van acabar el partit amb només 12 faltes, per 22 de les visitants. Així, l’Almeda va acabar amb només 1 falta el segon quart. I aquest registre es va repetir en l’últim període, davant la perplexitat de la banqueta lila.

Al descans, Albert del Rey va decidir fer un canvi defensiu i va situar una defensa 2-3 a l’inici del tercer quart. No va funcionar. El Basket Almeda va anotar 3 triples seguits en un minut i mig i va deixar el marcador en 43-27. Molts punts de desavantatge contra un rival tan potent i a casa seva. Tot i que les tarragonines van lluitar, no van poder acostar-se al seu adversari, que ara controlava el matx amb diferències còmodes (57-35 al final del tercer quart).

El desavantatge va rondar sempre els 20 punts durant els últims deu minuts i la derrota va ser un fet.