El sènior femení A s’imposa al Bàsquet Molins i fa un pas més cap a la permanència (49-47)

Updated: abril 14, 2018

Ja queda menys. El sènior femení A del TGN Bàsquet ha fet un pas molt important per aconseguir la permanència automàtica, aquella que prescindeix de jugar la promoció de descens, després de vèncer aquest vespre el Bàsquet Molins en un partit molt disputat.

Amb aquest triomf, el conjunt lila manté la segona posició passi el que passi demà amb els seus dos principals rivals, CB Igualada (tercer classificat a dos triomfs de les tarragonines i que juga a la pista del CN Terrassa) i el CB Roser (quart, a tres victòries del TGN Bàsquet i que juga a casa contra el Joventut de Badalona).

Les noies que entrena Albert del Rey han començat el partit sabent que un dels dos adversaris abans esmentats, el CB Roser, havia perdut ahir inesperadament a casa contra la JET, en un partit ajornat corresponent a la segona jornada del campionat. Això deixa a les barcelonines a dos triomfs de les tarragonines (sempre que guanyin demà) quan només quedaran quatre partits per acabar la segona fase. Els tres primers equips classificats mantindran la categoria automàticament però el TGN Bàsquet visita la setmana vinent la pista del CB Igualada i en la penúltima jornada al CB Roser.

Irregulars

El partit ha tingut diferents alternances. El Bàsquet Molins ha demostrat ser un equip molt competitiu i ha sortit molt intens a la pista, marcant un parcial de 0-4. El TGN Bàsquet ha reaccionat de la mà de Laia López i de Laura Pascual però ha vist com una de les seves peces més importants, Ona Fort, es carregava amb dues faltes en només tres minuts i mig de partit.

El matx estava molt igualat i cap dels dos equips ha estat capaç d’imposar el seu joc. Hi ha hagut moltes errades en llançaments còmodes i els punts arribaven en comptagotes (13-11 al final del primer quart).

En el segon període s’ha vist el millor i el pitjor del TGN Bàsquet. Una altra vegada el Bàsquet Molins ha sortit millor i ha capgirat la dinàmica del matx. Fort ha fet la tercera falta i Del Rey ha situat López en la posició de quatre fent parella amb April Watson (el seu concurs ha estat vital pel triomf) dins la zona. El tècnic lila ha hagut de demanar temps mort (13-14 a 6:27 del descans) per redreçar el rumb i el seu equip li ha fet cas. Malgrat un tir lliure visitant, el TGN Bàsquet ha canviat completament des del temps mort i ha fet un parcial d’11-2 en menys de tres minuts que ha obligat el Bàsquet Molins a demanar temps mort. Les tarragonines han estat molt més intenses en defensa i això les ha permès sortir al contraatac. De fet, el TGN Bàsquet ha anotat en cinc minuts tants punts com en els quinze anteriors i el marcador al descans era de 26-20.

En el tercer període semblava que la victòria seria clara. Les locals han buscat més a Watson al pal baix (31-24) però el Molins ha demostrat que és un equip molt combatiu i no s’ha rendit, empatant el matx (31-31 a 5:40 del final del 3Q). El mal moment s’ha superat gràcies a la batuta de Pascual —imprescindible avui— i la pivot nord-americana (42-37 al final del període).

Els últims deu minuts han estat un compendi de nervis, imprecisions i errades. El TGN Bàsquet ha perdut fluïdesa ofensiva i, tot i que en defensa ha estat prou bé, la manca d’anotació l’ha  penalitzat a l’hora de tancar el partit. Cada acció ha estat un patiment tot mirant de reüll el marcador (42-41 a 6 minuts pel final) però els tirs lliures de Pasku i Anna Garcia obrien un forat que semblava decisiu (47-41 a 1:57 del final). Però no. Algunes accions ofensives fallades i la persistència visitant han fet que cada defensa fos vital però al final s’ha sumat una victòria cabdal.