El sènior femení A tanca la primera fase amb una clara derrota a la pista del GEiEG (83-51)

Updated: febrer 17, 2018

El sènior femení A del TGN Bàsquet ha tancat la primera fase del campionat de lliga de Copa Catalunya amb una clara derrota a la pista del GEiEG. Aquest resultat, però, no té transcendència en la classificació perquè les tarragonines sabien de fa diverses jornades que jugarien en el grup de descens mentre que les gironines ho faran en el d’ascens. Aquesta desfeta és la segona més gran del curs, després de la que es va patir en la jornada 11 contra el CBF Cerdanyola (76-42).

El partit s’ha torçat des del començament. El GEiEG ha fet un inici espectacular, amb una gran defensa pressionant a tota la pista i constants dos contra un a la jugadora lila que tenia la pilota. Hi ha hagut un munt de pèrdues, fins a 30 en el bàndol tarragoní, un fet que ajuda a entendre la derrota.

L’allau de joc i, sobretot, intensitat local, ha deixat fora del partit el TGN Bàsquet que no ha pogut recuperar-se i ha anat a remolc del seu rival. Així, l’entrenador Albert del Rey ha demanat temps de seguida amb un resultat de 8-4 però no ha pogut redreçar el rumb del seu equip. El GEiEG, molt inspirat en atac, trobava sempre posicions de tir còmodes i, a més, la seva punteria era excelsa (58% en tirs de dos i 42% en triples).

En el bàndol tarragoní només Pascual a l’inici i, sobretot Vadillo i Watson, mantenien el tipus contra un adversari llançat que tancava el primer quart 10 punts per sobre (22-12). Amb la nord-americana com a estilet, semblava que el TGN Bàsquet reaccionava (31-25 a poc més de cinc minuts pel descans) però el GEiEG ha tornat a accelerar i, amb un parcial de 8-0 ampliava les diferències fins a arribar al descans 14 punts per sobre (44-30).

El TGN Bàsquet ha intentat recuperar terreny però no ha estat possible. Víctimes de la seva mala posada en escena, conseqüència, entre altres coses, d’un horari de partit poc habitual que les ha obligat a dinar a l’autobús, l’equip lila ha estat una joguina en mans del GEiEG que arribava als 20 punts d’avantatge (52-32) a mitjans del tercer quart i tancava el període 26 punts amunt: 64-38.

La dinàmica no ha canviat en el quart període i la desfeta ha sigut una realitat i deixa un cert mal regust de boca després de la important victòria de la setmana passada contra la JET.