El sènior femení aconsegueix un triomf molt valuós contra l’ASFE Sant Fruitós (48-47)

Updated: novembre 17, 2018

Victòria i gràcies. El sènior femení ha sumat un triomf que val el seu pes en or contra un rival que és un adversari directe en la lluita pel descens. Calia guanyar com fos i així ha estat però el matx, segurament per la importància que tenia, no ha estat una demostració de bon joc i encert precisament. El TGN Bàsquet ha afrontat el partit amb una baixa sensible, la de Laura Pascual, directora de joc i una de les dues capitanes de l’equip que té un pes específic vital en aquest grup. Pascual, que ja arrossegava problemes en un turmell, es va lesionar ahir durant l’entrenament i avui, visiblement coixa, no ha pogut ni vestir-se de curt. Amb aquest handicap —cal recordar que el tècnic Juan Carlos Arjona també té la baixa de la pivot Jessica De Gree—, les liles iniciaven el partit contra un equip que tenia les mateixes victòries (2), però un partit més.

Per tot això, s’ha vist la pitjor versió del TGN Bàsquet aquest curs. El desencert en el tir en el primer període ha marcat la dinàmica de joc de les liles que han anat perdent la confiança a mesura que passaven els minuts i en els moments de més dificultat han trobat a faltar Pascual, una especialista a desencallar partits complicats i ajustats. Amb tot, la direcció de joc ha estat ben coberta per Ejimeno i també per Garcia, que en diferents instants del matx han imprès un canvi de marxa al seu equip. Amb tot, ha faltat continuïtat. Les noies d’Arjona han jugat a estrebades i, tot i obrir alguna escletxa que semblava definitiva durant el partit, han vist com el Sant Fruitós no ha perdut la fe i ha arribat fins als últims segons amb la possessió que li podia atorgar la victòria.

El TGN Bàsquet, que ha fallat una quantitat de tirs còmodes increïble, s’ha contagiat del ritme lent o, millor dit, del no-ritme de joc del seu rival i el partit ha caigut en una espècie de letargia on el principal beneficiat ha estat el conjunt visitant que a punt ha estat d’aconseguir la victòria.

Ho fallen tot

Des de l’inici, les tarragonines han volgut imprimir un ritme alt de joc. Bones transicions, circulació ràpida de pilota, equilibri en el joc ofensiu buscant el pal baix i intentant aconseguir superioritats arran de les ajudes sobre Watson i, sobretot, una molt bona defensa, especialment en la pressió contra la sortida de pilota rival. Així han arribat transicions ofensives en superioritat, tirs lliurats i, fins i tot, contraatacs molt clars. Però els llançaments no han entrat i el que semblava una anècdota —«ja entraran»— s’ha convertit en una obsessió cap al final del matx i algunes jugadores s’han frustrat davant el seu desencert. Al final del primer quart, 4-8.

Amb el marcador escarransit, el Sant Fruitós ha vist que podia tenir una gran oportunitat de vèncer al Sagrat Cor i l’inici del segon període ha estat una bona mostra de tot això. En un tres i no res, el marcador mostrava un preocupant 4-12 (minut 11 de partit) i només l’entrada a pista de Núria Vilamajor ha evitat que la sagnia fos més gran. La petita de les germanes Vilamajor ha anotat l’únic triple del seu equip i una altra cistella de dos tot seguit per retallar diferències (9-12). Anna Garcia s’ha compenetrat bé amb l’aler i ha provocat un canvi de ritme que ha capgirat la dinàmica. Amb tot, els punts arribaven amb comptagotes i la preocupació no era tant defensiva com ofensiva (21-19 al descans).

A la represa semblava que el TGN Bàsquet aconseguiria encarrilar el partit ben aviat, sobretot per la bona actuació de Clàudia Ejimeno que, amb sis punts seguits ha obligat el tècnic visitant a demanar temps mort (29-21 a 6:30 del final del 3Q). L’entrenador del Sant Fruitós ha aconseguit capgirar la dinàmica del partit perquè arran del seu temps mort el parcial ha estat de 2-12 en quatre minuts (31-33). Les bones prestacions de Laia López han mantingut el tipus de les locals dins la zona però quan faltaven deu minuts del final del partit, la igualtat era màxima (34-34).

L’últim període ha estat d’infart. El Sant Fruitós ja estava molt còmode a la pista i ha trobat en la seva pivot Rogers la solució a l’embús ofensiu que patia. Rogers ha estat una jugadora que ha anat de menys a més i, a banda de la seva força sota el cèrcol, hi ha un aspecte que la fa molt valuosa: el bon canell en els tirs lliures (9/11). Des de la línia de personal, el Sant Fruitós ha anat sumat i ficant la por al cos de les tarragonines. El TGN Bàsquet, com en l’inici del partit, ha gaudit de situacions clares de tir, però les ha fallat. Un cas és simptomàtic: Cristina Peña, que és una gran encistelladora, avui no ha tingut el seu dia tot i que ho ha provat de totes les maneres (1/8 tirs de 2 i 0/4 triples). Amb Peña negada i sense Pascual, l’equip ha semblat orfe de referents ofensius. Quan faltaven 3 minuts i 40 segons el resultat era d’empat a 44 i, al final, l’equip que menys errors ha comès s’ha endut el triomf. A falta de poc més de 8 segons i amb el marcador amb 48-47, el Sant Fruitós ha perdut una pilota en la que havia de ser la possessió per endur-se el triomf —gran acció defensiva de Peña (veure el vídeo del matx)—, en una altra mostra del cúmul d’errors dels dos equips durant el partit.

Amb aquesta victòria, el TGN Bàsquet suma tres triomfs (per sis derrotes) i té un partit pendent.