El sènior femení aconsegueix una victòria que val el seu pes en or a la pista del Bencriada (60-81)

Updated: gener 20, 2019

S’ho mereixien. El sènior femení del TGN Bàsquet ha sumat un triomf molt important a la pista d’un rival directe, el Bencriada. El conjunt lila, que divendres va patir una derrota dolorosa al Sagrat Cor contra el Joventut les Corts en partit ajornat de la cinquena jornada (56-63), s’ha refet de la desfeta de forma meravellosa i ha superat completament un rival que abans del partit d’avui —últim de la primera volta del campionat— tenia el mateix balanç de victòries i derrotes que les tarragonines (3 i 11).

El joc coral del TGN Bàsquet s’ha imposat a un rival que també necessitava el triomf per deixar les posicions de descens. Així, el paper de jugadores que sumen menys minuts habitualment ha estat decisiu perquè Juan Carlos Arjona ha perdut a mig partit a Ona Fort, amb febre, i Laura Pascual, amb una sobrecàrrega muscular als isquiotibials. Pasku no ha jugat en tota la segona meitat i, tot i això, l’equip ha mantingut l’alt nivell, gràcies al concurs d’Ejimeno (12 punts i 2 triples) i Garcia.

El partit ha començat molt bé per les noies que entrena Juan Carlos Arjona, que, de la mà de Laia López, han aconseguit imposar la seva llei des del primer minut (4-10, 4′). Aleshores ha arribat el moment de Cristina Peña. L’aler tarragonina, que està fent una temporada magnífica, ha anotat dos triples seguits (11-24), preludi del primer triple d’Ejimeno, que ha deixat el marcador en 13-27 al final del primer període.

En el segon quart, el domini lila ha continuat de forma clara. A diferència del passat divendres, en què les jugadores del TGN Bàsquet van tenir poc encert des de la línia de tres punts (només 2 triples), en el partit d’aquesta tarda han fet una magnífica estadística en triples en els dos primers quarts (6/10, 3 d’ells de Peña). Les germanes Vilamajor han anotat un triple cadascuna només iniciar-se en el segon període (19-35, minut 13) i, al llindar del descans, quan estava a punt de sonar la botzina del final del quart, Peña ha anotat un altre llançament de tres punts: 27-52.

El partit estava encarrilat però el Bencriada no havia dit la seva última paraula. Les jugadores de Banyoles han retallat diferències en el marcador a partir de l’equador del tercer quart (del 32-54 en el minut 24 al 47-58 al minut 29). Amb tot, un parell de cistelles en l’últim minut del TGN Bàsquet han deixat el resultat en un tranquil·litzador 47-62.

Les visitants no han donat peu a una sorpresa i han intensificat el ritme des de bon començament del quart període. Un triple d’Ejimeno ha sentenciat el matx a 5 minuts del final (53-72) i d’aquesta manera el triomf ha estat un fet.

Amb la victòria, el TGN Bàsquet deixa la cua de la classificació i abandona —tot esperant el resultat del partit entre el CN Terrassa (3 i 11) i el Basket Almeda (14 i 0)— la zona de descens directe. La setmana vinent no hi ha jornada perquè es disputa l’All-Star i l’altra, en el que suposarà l’inici de la segona volta, les tarragonines visitaran el Femení Sant Adrià B (9è classificat, 6 i 9).