El sènior femení, amb una gran Cristina Peña, no pot culminar la remuntada contra el Draft Gramenet (65-62)

Updated: novembre 25, 2018

Regust agredolç del sènior femení que ha perdut aquest vespre a la pista del Draft Gramenet. El TGN Bàsquet, que ha arribat a perdre per 16 punts en l’inici del tercer quart (40-24), ha estat capaç d’igualar el partit a falta de poc més d’un minut per acabar el matx després d’una gran actuació col·lectiva en defensa i, sobretot, a una exhibició de l’aler Cristina Peña en atac. Peña ha anotat 28 punts amb una sèrie de 5/7 en triples i 7/8 en tirs lliures (3/9 en tirs de dos però) i ha estat el gran referent ofensiu de les tarragonines, que estaven orfes del seu altre estilet en atac, Laura Pascual, lesionada en un turmell fa un parell de setmanes. A més, Arjona tampoc ha pogut comptar amb la pivot Claudia Vadillo i ha fet debutar la jugadora júnior Maria Fernández.

La primera meitat ha estat de domini local perquè el TGN Bàsquet no ha tingut l’encert necessari, especialment durant els primers deu minuts. Les liles han anotat bàsicament des de la línia de tirs lliures i només una cistella d’Ona en els últims segons ha estat en joc (10-8).

El Draft Gramenet ha dominat la zona, carregant molt bé el rebot d’atac i fent mal des del pal baix. La dinàmica ha estat molt semblant en el segon període i al descans el resultat era de 32-24.

Després de la mitja part el matx ha entrat en una fase d’intensitat important. Les locals han sortit molt fortes i molt encertades i han anotat dos triples seguits més una cistella de dos punts (més un tir lliure només començar) i deixant el marcador en un preocupant 40-24. A partir d’aleshores les noies que entrena Juan Carlos Arjona han començat a defensar amb més intensitat, ajustant els seus marcatges per evitar el domini al pal baix del Draf Gramenet. Aleshores Cristina Peña ha agafat els galons de l’equip i amb dos triples ha ajudat les seves companyes a fer un parcial de 9-19. Només un triple de les locals (Ferreri) ha evitat un parcial millor (53-45 al final del 3Q).

Peña ha continuat anotant en els últims deu minuts (triple pel 53-48) i les diferències cada vegada eren més minses. Així, un altre triple de l’aler del TGN Bàsquet ha deixat el marcador en 61-57 quan faltaven tres minuts pel final. Garcia també ha encertat des de més enllà de la línia de tres punts (62-60) i Peña novament igualava el matx quan faltava 1 minut i 17 segons (62-62). Aleshores, el Draft Gramenet ha anotat un triple a 58 segons del final (65-62), que ha estat decisiu. Temps mort d’Arjona per dibuixar una jugada que ha sortit bé: atac ràpid i falta sobre Watson que, malauradament, ha fallat els dos tirs lliures. Després d’una altra bona defensa, el TGN Bàsquet ha recuperat la pilota (aquest, paradoxalment, ha estat un dels punts febles de les tarragonines perquè han perdut moltes pilotes en moments importants) però en l’última jugada, Peña, forçada, ha fallat el triple que hagués dut el matx a la pròrroga.