El sènior femení cau a Balaguer, encaixa la tercera derrota del curs i ja no és el líder de la lliga (64-61)

Updated: gener 11, 2020

L’equip sènior femení del TGN Bàsquet ha encaixat la tercera derrota de la temporada després de perdre a la pista del CB Balaguer en un matx on les tarragonines han anat de menys a més, tenint la victòria a tocar. La tornada a la competició després de l’aturada nadalenca no ha provat per les liles, que han començat cedint massa terreny en la primera meitat i han hagut de remuntar en la segona, aconseguint-ho parcialment però caient en els últims instants.

La derrota ha provocat que el TGN Bàsquet perdi també el lideratge del seu grup a la lliga perquè el Reus Ploms, que estava empatat a 10 victòries amb les tarragonines, ha guanyat el seu partit a la pista del Viladecans (47-72) i encapçala ara la classificació.

El conjunt lila ha fet un bon inici, controlant el rebot defensiu i corrent el contraatac (4-10, minut 5, amb dos triples de Llanos inclosos) però ha encaixat un parcial contundent de les locals que ha capgirat la dinàmica. El CB Balaguer ha plantejat un partit molt intens i agressiu en defensa. En atac, jugant molt bé el bloqueig i continuació i aconseguint tirs còmodes de prop del cèrcol. Al final del primer període, 20-16.

La força i l’envergadura de les interiors locals ha continuat marcant el partit. El Balaguer ha llençat més i millor de dos punts, equilibrant bé el seu joc interior i exterior i, en canvi, el TGN Bàsquet ha patit des del minut 5 del matx per trobar el seu lloc a la pista i ha vist com el rival obria una escletxa important (32-21, minut 17). Un triple de Fort i un altre de Pascual han apropat les tarragonines (34-29), però el CB Balaguer ha tornat a intensificar el seu joc i ha arribat al descans per davant 38-29.

En la segona meitat, el panorama ha canviat. El TGN Bàsquet ha millorat la seva defensa, introduint una zona i això ha dificultat el joc ofensiu de les locals que ja no han pogut anotar amb tanta facilitat. Les distàncies s’escurçaven (47-43, minut 27) i tot s’ha igualat més en el quart i definitiu període.

La defensa tarragonina continuava sent molt bona fins que ha permès igualar el matx primer (52-52, minut 34) i capgirar-lo breument després (52-54). Un triple de Perat, la millor local, ha tornat a donar la iniciativa al CB Balaguer (55-54) i amb un tir lliure de Núria Vilamajor s’ha empatat novament a 4 minuts del final. Aleshores, dos triples seguits de Perat, el primer contra tauler després de dos rebots ofensius i el segon després d’entrar plorant, ha obert una escletxa important de 61-55 a dos minuts del final. Ha estat un cop dur pel TGN Bàsquet que ha vist com havia remuntat i se li escapava el partit en dues esgarrapades del rival.