El sènior femení contraresta el potencial interior del CE Sant Nicolau a còpia de pissarra i velocitat i manté el lideratge en solitari (64-51)

Updated: desembre 1, 2019

El sènior femení del TGN Bàsquet mantindrà el lideratge en  solitari una setmana més després de vèncer el CE Sant Nicolau, un equip que ha venut cara la seva derrota fent una demostració de ser un conjunt amb les idees molt clares a l’hora d’aprofitar els seus recursos. El conjunt lila, que no ha perdut cap partit fins ara al Sagrat Cor, ha hagut de treballar de valent durant la primera meitat per contrarestar el joc de les sabadellenques, que han buscat en tot moment la seva superioritat física i de fonaments en el pal baix. Les pivots visitants, amb més envergadura que les tarragonines, han estat un baluard durant gairebé tot el partit. El TGN Bàsquet ha patit per compensar la seva inferioritat de centímetres i de quilos, però ho ha superat a còpia de pissarra i velocitat.

El matx ha estat molt interessant en la primera meitat. El CE Sant Nicolau ha sortit a la pista del pavelló del Sagrat Cor amb les idees molt clares: pilota al pal baix en atac per a començar a jugar i buscar la superioritat dins la zona. Les pivots visitants —especialment Verge, Renalias i Andrés— han demostrat tenir molt ofici, jugar bé d’esquena al cèrcol i invertir la pilota a l’exterior per buscar la superioritat després de les ajudes interiors locals. Amb aquest panorama, l’equip de Sabadell ha arribat a manar durant alguns minuts (6-10 i 8-12) però el TGN Bàsquet ha sabut capgirar la dinàmica gràcies a la intensitat defensiva, la velocitat en atac i un canvi tàctic.

L’equip lila ha jugat un bon grapat de minuts amb tres jugadores d’edat júnior quan la igualtat era màxima en el primer període. Així, L’entrenador local Víctor Neila ha situat a la pista Llanos, Vidaller (va debutar la setmana passada) i Fernández alhora. Aquesta última debutava avui amb el primer equip i amplia la nòmina de jugadores júnior que han jugat amb el sènior femení aquest curs. Ofensivament, ha estat Laura Pascual la gran protagonista del primer període —i de tot el partit amb 24 punts— anotant els 10 primers punts del seu equip i el relleu l’ha agafat Llanos. La jove aler del TGN Bàsquet ha fet un altre gran partit amb la samarreta lila. Llanos ha aportat varietat de recursos ofensius, punts i defensa —gran envergadura de braços—. El seu concurs ha estat al nivell de què està demostrant tota la temporada malgrat la seva inexperiència. Al final, 17-15 en el primer període.

El tècnic local, Víctor Neila, ha situat una defensa en zona per a protegir-se de les pivots visitants i això ha estat clau. L’equip tarragoní ha plantejat la defensa zonal molt activa i l’equip ha començat a recuperar pilotes en primera línia, ha tancat millor el rebot defensiu i ha començat a sortir en contraatac amb més freqüència. Tot i que semblava que el Sant Nicolau continuava marcant la pauta (17-21 a 8:19 pel descans), el canvi defensiu va fer el seu efecte i el TGN Bàsquet es va activar defensivament i va fer un parcial de 14-4 en set minuts que va deixar el marcador en 37-29 al descans.

A la represa, tot va semblar més senzill que en els primers vint minuts. Una sortida fulgurant de les tarragonines va obrir una escletxa que el Sant Nicolau ja no va poder eixugar. Així, els punts de Llanos i Pascual (amb triple inclòs d’aquesta última) van situar el 48-31 al marcador a 3:48 del final del tercer quart. I la diferència encara va créixer més amb un altre triple, aquesta vegada de Vadillo (51-33 a 3:06), i aquest avantatge va ser pràcticament decisiu.

El CE Sant Nicolau no es va rendir mai i va continuar treballant com des del principi, amb la mateixa idea de joc: crear jugada des del pal baix. Fent la feina de la formiga, punt a punt, les visitants van mantenir una diferència assumible tot i que la victòria de les tarragonines no va perillar mai.  Un triple de Pasku a poc menys de quatre minuts del final del matx (58-44) semblava sentenciar el partit i els últims minuts van ser pràcticament un tràmit per a mantenir el TGN Bàsquet com el líder del seu grup.