El sènior femení derrota el CB Cornellà i és més líder (68-55)

Updated: febrer 23, 2020

El TGN Bàsquet arriba al tram decisiu de la fase regular en el millor moment. El conjunt lila, que feia tres jornades seguides que jugava fora de casa, va retrobar davant del seu públic el bon joc i, sobretot, l’encert necessari per a derrotar rivals de l’entitat del CB Cornellà, un adversari directe en la lluita pels dos primers llocs de la classificació que atorguen el passi a la final a quatre d’ascens.

El matx era tan transcendent que, en cas de derrota, el TGN Bàsquet perdria el lideratge i veuria com el CB Cornellà el sobrepassava. Si guanyava, com finalment ha estat, les tarragonines obririen una escletxa amb les cornellanenques de dos triomfs i l’average, perquè en la primera volta el conjunt lila va caure per un punt de diferència a Cornellà del Llobregat (53-52). El partit era, a més, el preàmbul d’un altre matx d’alt nivell la setmana vinent, quan el TGN Bàsquet visitarà la pista del Reus Ploms, un altre rival directe. Si guanya, el conjunt lila farà un pas molt important perquè les plomistes van perdre ahir i quedarien a dues victòries de les tarragonines més l’average. Però això encara ha de passar.

En el matx d’avui s’han vist alguns dels millors minuts del TGN Bàsquet de tota la temporada. Després de la derrota de fa dues setmanes a la pista d’un altre rival directe, el CN Terrassa (62-55), el conjunt tarragoní afrontava el que sabia que era un partit cabdal. L’inici, però, no ha estat l’esperat. El TGN Bàsquet ha perdut tres pilotes en el primer minut de matx i ha encaixat un parcial de 0-4. Una cistella de Laura Pascual però, sobretot, un recital de Sofia Llanos han capgirat la dinàmica. La jove aler lila ha anotat 13 punts en aquest període amb una increïble sèrie de 3/3 triples (l’equip ha acabat el període amb 4/5 des de la línia de tres punts) i això ha catapultat el seu equip fins al 28-14 del final dels primers deu minuts.

El CB Cornellà s’ha vist sobrepassat per l’allau d’encert ofensiu de les locals, que han vist que tenien el dia i no s’han aturat, aprofitant el moment. El tècnic visitant ha demanat un temps mort després d’un parcial d’11-0 en un minut i mig. Només ha servit perquè les seves jugadores retrobessin el cami cap al cèrcol però no han pogut aturar la font d’anotació lila personificada en Llanos.

El que ha passat en el primer quart ha marcat la resta del partit. El segon període ha estat ben diferent del primer. Els punts han arribat en comptagotes. El ritme de joc continuava sent molt alt (no ha decaigut en cap moment) per part dels dos equips, però no hi ha hagut la mateixa clarividència ni la punteria de l’inici. L’entrenador local, Víctor Neila, ha demanat temps mort quan faltaven quatre minuts per arribar al descans. En aquell moment el partcial era de 0-6 per les visitants per un marcador de 28-20.

La defensa del TGN Bàsquet ha millorat encara més i no ha permès tornar a anotar les visitants. En canvi, un parell d’esgarrapades liles, amb un triple de Pasku sobre la botzina, han deixat el marcador en 35-22 al descans.

En la segona meitat s’ha vist la personalitat i la qualitat de dos dels millors equips de la lliga. El CB Cornellà ha fet un inici de període sensacional. Carregant el joc al pal baix, les visitants han fet un parcial de 2-12 en tres minuts que ha obligat Neila a demanar un temps mort (37-34). El partit s’ha igualat molt. El TGN Bàsquet no trobava l’encert que li havia permès jugar amb alegria especialment en el primer quart i les cornellanenques han exhibit una versió d’equip ben treballat, sòlid i amb les idees clares. La lluita pel rebot ha estat un dels talons d’Aquil·les de les liles perquè el CB Cornellà ha carregat el rebot ofensiu aprofitant la seva envergadura superior. Al final del tercer quart, 50-45.

En els deu minuts finals ha aparegut el talent de Laura Pascual per a desembussar l’atac lila. La capitana ha anotat des de totes bandes arribant als 23 punts. Un triple seu i una cistella de Fort han obligat l’entrenador del CB Cornellà a demanar temps mort (60-48 a 5:15 pel final). Els triples han estat una gran arma de les locals, arribant a una estadística final de 8/20. Des de la llarga distància el TGN Bàsquet ha obligat les visitants a obrir la seva defensa. Els espais s’han aprofitat bé i els últims minuts s’han viscut amb certa placidesa per la solidesa defensiva i per la fiabilitat ofensiva. Un triomf que val el seu pes en or.