El sènior femení desaprofita una gran primera meitat i cau a la pista del CN Terrassa (62-55)

Updated: febrer 9, 2020

De més a menys. El sènior femení del TGN Bàsquet ha encaixat la quarta derrota del curs després de caure a la pista d’un dels grans rivals de la lliga regular, el CN Terrassa, que s’acosta a només un triomf de les liles que, amb aquesta desfeta, no han pogut aprofitar l’ensopegada del Reus Ploms ahir però manté el mateix balanç de victòries i derrotes que les reusenques, 13 i 4, tot i que les tarragonines són líders per l’average particular amb les blanc-i-negres.

La derrota ha estat dolorosa perquè el TGN Bàsquet ha fet un molt bon partit en la primera meitat però s’ha ensorrat en la segona víctima de la intensitat defensiva local i de l’encert en el llançament de tres punts de les terrassenques (8/18, 44% d’encert). Tot i la derrota, les tarragonines han pogut mantenir a favor l’average particular amb el CN Terrassa perquè a la primera volta el resultat va ser de 56-48.

El matx ha començat molt bé per les noies que entrena Víctor Neila, que han dominat clarament gràcies a un bon posicionament defensiu, al domini del rebot i, sobretot, a la inspiració ofensiva de les dues capitanes, Laura Pascual i Laura Vilamajor, que han acabat els dos primers quarts amb 11 punts cadascuna. De fet, les capitanes han estat l’estilet ofensiu del TGN Bàsquet durant el partit i han acabat el matx amb 17 punts cadascuna. Primer ha estat Pascual que ha dut la batuta anotadora (10-15, final del primer quart), però després ha agafat el relleu Vilamajor que, amb un triple, situava el 16-26 per a les liles a 4:24 pel descans.

El TGN Bàsquet ha arribat al descans amb un marcador favorable de 23-34 i el seu màxim avantatge ha estat de 13 punts a mitjans del tercer període (25-38 a 6:12 pel final del 3Q).

El panorama canvia

A partir d’aquella diferència, l’entrenador del CN Terrassa ha demanat temps mort i les seves jugadores han sortit més intenses en defensa. El marcatge sobre Pascual i Vilamajor ha estat més ferm i al TGN Bàsquet se li han fos els ploms ofensius. Aquesta millora defensiva de les locals —que només ha estat penalitzat amb dues faltes— ha coincidit amb uns minuts d’inspiració ofensiva a còpia de triples i la diferència ha quedat en quatre punts, 34-38 a 2:14 del final del tercer quart. Tot i una petita estirada de les visitants, el marcador al final d’aquest període era de 37-41.

El TGN Bàsquet no ha reaccionat. Ha encaixat un parcial de 5-0 de sortida i les locals han cregut definitivament en les seves possibilitats. Les regnes del matx que durant 30 minuts han estat en mans tarragonines, han passat clarament a mans terrassenques i la remuntada s’ha materialitzat. El TGN Bàsquet, però, no ha renunciat a les seves opcions, conscient que el partit encara era a les seves mans. S’ha entrat en una dinàmica d’intercanvi de cistelles fins que les tarragonines han recuperat el domini en el marcador, 47-49 a poc menys de cinc minuts pel final del partit. Però aleshores un triple llunyà de Morillo a tres minuts de la finalització, ha donat l’avantatge al CN Terrassa (50-49).

El TGN Bàsquet encara ha pogut respondre amb una cistella de Laura Vilamajor, però un parcial de 6-0 de les locals ha sentenciat el partit —inclós un triple molt llunyà de Morillo, des de gairebé vuit metres—. Les liles feia estona que havien perdut la solidesa defensiva mostrada en la primera meitat. Si el parcial en els primers vint minuts havia estat de 23-34, en la segona meitat el parcial ha estat de 39-21. El CN Terrassa ha anotat 25 punts en l’últim i definitiu període, més que en tota la primera meitat, i ha mantingut la imbatibilitat a casa.

Cal destacar el debut d’una altra jugadora de les categories inferiors del club lila, Bruna Anguera, pivot del cadet femení 04 A que milita a la lliga Preferent A1 i que ha jugat tres minuts.