El sènior femení es fa fort en defensa i acomiada l’any amb una victòria contra el CB Morell (54-33)

Updated: desembre 20, 2019

L’equip sènior femení del TGN Bàsquet es va refer de la derrota de la jornada passada a la pista de l’UE Sant Cugat (54-49) amb una victòria solvent contra un rival perillós, el CB Morell, un equip que només havia perdut un partit a domicili fins ara, curiosament contra el mateix conjunt que havia vençut les tarragonines la setmana passada.

El conjunt que entrena Víctor Neila va haver de treballar de valent per derrotar les morellenques perquè el partit no es va començar a decidir pel costat local fins al quart període. El TGN Bàsquet va fonamentar el triomf a una molt bona defensa perquè en atac tampoc va trobar l’encert necessari, un mal que ja va patir en el partit de la setmana passada.

De fet, el partit no va ser un prodigi anotador per cap dels dos equips. Cada cistella costava una feinada i això es reflectia en el marcador (8-6 a 2:34 per acabar el primer quart). Només la decisió de la capitana Laura Vilamajor de cara a cistella va poder trencar una defensa visitant que semblava inexpugnable. El TGN Bàsquet movia bé la pilota però en el tram final no tenia la clarividència necessària (ni l’encert en el tir) per sumar punts amb regularitat. Al final del primer quart, 15-10.

El segon període va seguir la mateixa dinàmica que el primer tot i que les visitants van començar fortes amb un parcial de 0-6. Tot i això, cap dels dos equips semblava prou inspirat per anotar amb una certa regularitat i això provocava incertesa en el resultat, que continuava molt ajustat (20-20 a 5:48 pel descans). Aleshores, el treball defensiu del TGN Bàsquet va començar a decantar la balança del seu costat. Les tarragonines van assecar la font d’anotació (ja prou escassa fins aquell moment) de les visitants i amb un parcial de 7-0 van deixar el marcador en 27-20 al descans.

El CB Morell havia anotat 10 punts en el segon quart, però encara n’encistellaria menys en el tercer i en el quart. Així, tot i que el TGN Bàsquet continuava poc fi en atac (només 11 punts en el tercer període), va tornar a aferrar-se a la seva defensa per deixar en sis punts el seu rival en aquest quart i ampliava una mica més les diferències quan faltaven 10 minuts pel final del matx: 38-26.

En el període definitiu, les tarragonines van ser capaces de trobar la cistella rival amb més facilitat i això va trencar el matx de forma definitiva. Passats tres minuts des de l’inici del quart, el TGN Bàsquet ja guanyava per 18 punts (44-26), una diferència que es va ampliar fins als 20 punts (49-29 a 3:40 del final del partit). El conjunt lila va jugar amb el mateix criteri que els 30 minuts precedents però en aquest quart va estar més encertat en el tir i va aconseguir una victòria clara.