El sènior femení fa una demostració de caràcter, venç el CN Terrassa i suma el primer triomf de la temporada (63-59)

Updated: setembre 29, 2018

Caràcter. Aquesta és la paraula que pot definir clarament la primera victòria del sènior femení del TGN Bàsquet. El conjunt que entrena Juan Carlos Arjona, que havia perdut els dos primers partits de la lliga, estava contra les cordes quan faltaven vuit minuts per acabar el matx, quan el marcador mostrava un preocupant (45-53). Amb l’ombra de la tercera desfeta planant pel pavelló del Sagrat Cor, va aparèixer la figura majestuosa de Laura Pascual que, en un final de partit esplèndid, va ser la guspira que necessitava el seu equip per a revolucionar el partit i capgirar una dinàmica i un resultat que era molt advers.

Pasku va oferir, en aquests minuts, la seva millor versió, aquella que durant els tres últims cursos l’ha situat entre les millors bases de Copa Catalunya i que ha provocat el respecte de les rivals. En un partit on el TGN Bàsquet estava bloquejat, Pascual va ser la llum, el far d’un conjunt que, il·luminat per la base tarragonina, va recuperar l’essència, la personalitat i el caràcter que el va fer temible.

La banqueta també va fer el seu paper, és clar. El tècnic lila, Juan Carlos Arjona, va decidir pujar línies de defensa, pressionar més la conducció de la pilota, tancar línies de passada i, molt important, incrementar la solidaritat en les ajudes defensives. En aquest apartat, cal una menció especial per a April Watson. Sovint titllada de jugadora tova, Watson també va treure el caràcter de dins seu i, en un final ple de força, va ser la senyora de la zona, en atac i en defensa, on va ficar tres taps increïbles per la seva potència.

La preocupació

Tot i començar guanyant (3-0), el CN Terrassa va capgirar el resultat de seguida gràcies a les faltes personals aconseguides dins de la zona (i els respectius tirs lliures) i els tirs de mitja i llarga distància. Els visitants van sumar dos triples en el primer període (i dos més en el segon) i així van obrir el camp i jugar amb més confiança. Tot i obrir un forat de quatre punts (10-14), el TGN Bàsquet va poder empatar el quart gràcies a uns minuts finals molt bons de De Gree (14-14).

Les dues nord-americanes van ser les màximes anotadores del conjunt lila fins al descans (8 punts cadascuna) però això no va ser suficient per a impedir la superioritat del CN Terrassa, que jugava còmode (22-29 a 5:13 pel descans). El TGN Bàsquet arribava tard a cada pilota, a cada tir. Les terrassenques, inspirades des de la llarga distància, tenien l’espai i el temps suficient per llençar i això feia anar de corcoll les locals. A més, el rebot no es tancava amb fermesa i això permetia les visitants tenir segones opcions i, sobretot, molts tirs de falta personal. Al descans (29-34).

El pitjor moment

Sense contundència defensiva i sense la clarividència ofensiva necessària (poques idees, pocs avantatges a l’hora de passar la pilota al pal baix i tirs sempre defensats per les rivals), el TGN Bàsquet es va enfonsar en el tercer quart. Dos triples seguits del CN Terrassa van fer molt mal a les liles (31-42), que semblaven no trobar la clau per imposar-se a les visitants. El desavantatge va arribar a ser de 12 punts (34-46) i la derrota semblava inevitable. Amb tot, Pasku va començar a agafar les regnes (6 punts en aquest període) i l’equip tenia possibilitats de triomf. 43-51 al final del tercer quart.

L’extasi

Amb una defensa molt més agressiva i, sobretot, amb l’encert a l’hora d’encarar la cistella, el TGN Bàsquet va començar a crèixer. Pasku va anotar quatre punts seguits i Peña dos més. Les dues exteriors van ajudar a creure a la resta de companyes i a l’afició que el triomf era possible. Després d’una altra cistella de Pasku, Peña va anotar un triple, i tot seguit, Pascual un altre. Sense temps per a reaccionar, el CN Terrassa, fruit de la defensa lila, va perdre la pilota i Pasku va anotar una altra cistella en contraatac (59-55 a 1:54 del final). Fort va anotar una cistella més adicional (tot i que va fallar el tir lliure). Quedava molt poc temps i el CN Terrassa encara no s’acabava de creure que perdria un partit que tenia controlat. Però el TGN Bàsquet va jugar amb la mateixa intensitat els últims instants, sense concedir tirs còmodes i la victòria era un fet.