El sènior femení les veu quadrades, perd contra el Ploms i encaixa la cinquena derrota del curs (50-46)

Updated: febrer 29, 2020

En una visita de màxim risc el conjunt sènior femení del TGN Bàsquet no ha pogut superar la prova. El matx a la pista del segon classificat, el Reus Ploms, s’intuïa complicada encara que l’equip reusenc no visqués el seu millor moment després de dues derrotes seguides (tres en els últims quatre partits). Era, però, una de les últimes oportunitats per a les plomistes, conscients que una derrota contra les tarragonines les allunyaria del lideratge —que encara manté el TGN Bàsquet— i posaria en perill la seva segona posició, l’última que dona dret a jugar la final a quatre. La victòria, en canvi, estrenyeria la part alta de la classificació, com així ha estat, i ara tot és més obert, tot i que el TGN Bàsquet ja ha deixat enrere el seu particular Tourmalet i encara el tram final de la fase regular —queden encara set jornades— sabent que el calendari li és més propici que als seus rivals directes.

Ara, i pendent de què faci el CN Terrassa en la seva visita al penúltim classificat, el Vedruna Carme Sabadell, la classificació queda amb TGN Bàsquet i Ploms al capdavant amb 14 victòries i 5 derrotes cadascú, el CN Terrassa en té 13 i un partit menys (és previsible que demà sumi la catorzena victòria) i el CB Cornellà, que ja ha jugat el seu partit, suma 13 triomfs. El TGN Bàsquet ha guanyat els tres rivals a casa i ha perdut contra ells a domicili, però manté l’average particular guanyat amb tots ells —en la primera volta, per cert, el conjunt lila va derrotar el Ploms per un contundent 60-30—. Aquest factor, encara que demà el CN Terrassa venci a Sabadell i es produeixi un triple empat al capdamunt de la taula, propiciarà que el conjunt lila mantingui el lideratge. Només els dos primers classificats tindran el bitllet per a la final a quatre que atorga la possibilitat d’ascens. L’emoció, d’aquí al final de la fase regular, està garantida.

Percentatges horrorosos

El partit, si es dona un cop d’ull a l’estadística, no sembla que l’hagin disputat els dos primers de la lliga. Al final del matx, el Ploms ha registrat uns números de 12/25 tirs lliures, 13/33 tirs de dos i 4/10 triples. El TGN Bàsquet, per la seva banda, 14/25 tirs lliures, 10/34 tirs de dos i 4/20 triples. Aquestes xifres del conjunt lila contrasten amb les de la setmana passada en el triomf contra el CB Cornellà al Sagrat Cor (68-55) on l’equip tarragoní va fer una estadística de triples de 8/20, per exemple.

El Ploms, com s’ha vist, tampoc ha estat molt lluït en el llançament i l’explicació de la derrota cal trobar-la en la diferència d’intensitat dels dos equips.

Tot i una cistella inicial de Fort, les locals han respost amb un triple de Quintana i un tir lliure de López. El 4-2 s’ha mantingut fins a l’últim minut quan el TGN Bàsquet ha encistellat 7 punts (Llanos, Núria Vilamajor i un triple de Vadillo). El 5-9 era un reflex del desencert que s’observava a la pista tal com s’encarregava de rubricar una demolidora estadística: 1/2 tirs lliures, 0/10 tirs de dos i 1/3 triples pel Ploms i 0/0 tirs lliures, 3/9 tirs de dos i 1/7 triples per les tarragonines.

La falta de punteria ha continuat en el segon període però el Ploms ha estat capaç d’encertar en moments clau, on dos triples gairebé consecutius de Sisniega han capgirat el resultat (23-20 a menys d’un minut pel descans) que s’ha convertit en un 25-20 al final del segon període.

Les últimes accions del segon quart han donat ales a les reusenques que en el tercer quart han trobat el camí de la cistella amb més facilitat i han obert una escletxa de fins a 12 punts (34-22, minut 25). El TGN Bàsquet ha aturat momentàniament la sagnia però al final del període el resultat ha estat de 40-29.

Els nervis i la constant de la falta d’encert de cara a cistella dels dos equips s’ha mantingut en el quart període, on l’electrònic gairebé ni ha treballat en els primers minuts on s’ha registrat un parcial de 3-7 fins al minut 34. Amb tot, la dinàmica semblava canviar. Tot i que els punts arribaven en comptagotes, el TGN Bàsquet retallava diferències i posava la por al cos a les locals, que no podien sumar de cap manera (ni llençant tirs lliures). El resultat s’ha ajustat molt. Primer, 43-40 a tres minuts pel final. Però quatre punts de Quintana han permès respirar el Ploms que no comptava, però, amb una altra reacció tarragonina. Un triple de Núria Vilamajor i dos tirs lliures de Pascual donaven opcions de remuntada a les visitants (48-46 a 37 segons del final del matx). Però Quintana ha anotat un dels tirs lliures que ha disposat després d’una falta de Fort, el triple posterior del TGN Bàsquet no ha entrat i Maeztu, des de la personal, ha situat el definitiu 50-46.