El sènior femení no pot amb la solidesa del GEiEG Uni Girona i encaixa la cinquena derrota del curs (47-61)

Updated: novembre 3, 2018

Voler i no poder. El sènior femení ha caigut aquest vespre contra un rival superior, el GEiEG Uni Girona, en un matx on les visitants han imposat la seva força física per treure del partit a les liles. Així, tot i un inici força igualat, la lluita en el cos a cos sempre ha estat favorable a les gironines que, fortes com una roca, han sortit vencedores en tots els duels. Una prova de la solidesa del GEiEG ha estat el seu domini en el rebot. En els dos primers quarts però, especialment en el primer (9 rebots per al TGN Bàsquet en els primers 10 minuts per 14 de les gironines, 7 d’ells en atac), el domini en aquest apartat per part de les visitants ha estat total. La baixa de De Gree avui ha estat més important que mai perquè les tarragonines haurien agraït més centímetres i força dins de la zona. Malgrat la bona defensa de les tarragonines, el GEiEG ha aconseguit segones i terceres opcions de tir gràcies a la seva força sota els cèrcols, i això els ha permès aconseguir un mínim avantatge on han començat a fonamentar la seva superioritat. A més, les liles han perdonat en situacions molt clares d’atac, fallant safates en contraatacs i tirs prop del cèrcol. Això ha donat ales a les visitants mentre frustrava a les locals que, però, no han parat de lluitar en tot el matx.

Un rival que no perdona

El TGN Bàsquet ha sortit molt bé a la pista. La defensa pressionant li ha permès recuperar alguna pilota i sortir al contraatac però ha fallat tirs fàcils i això ha fet que la bona feina defensiva no tingués el premi en el marcador. La feblesa a l’hora de tancar el rebot ha provocat que el GEiEG trobés els punts que necessitava després de rebot ofensiu i això ha anat minvant la fe lila. El criteri arbitral també ha influït. En un matx en què els dos equips han anat a buscar el contacte, els col·legiats han penalitzat més les locals en els primers minuts (6 tirs lliures del GEiEG per només 1 del TGN Bàsquet en el primer quart) i el llistó ha quedat molt amunt, sortint afavorit el conjunt més contundent i amb més corpulència: el GEiEG. Amb tot, pocs punts en aquest inici: 6-11.

Aquesta petita diferència ha estat més important del que sembla. Les gironines han sabut mantenir l’avantatge gràcies a la seva maduresa en el joc, a la direcció de Martin Tejedor i als punts de Jou, tot un malson per les locals. Aquesta aler pivot ha demostrat tenir molt bona mà a quatre metres del cèrcol, ser una jugadora molt dura en defensa i guanyar bé la posició al pal baix. El GEiEG, amb mà de ferro, ha arribat al descans amb un màxim avantatge, 10 punts (21-31), demostrant que és un equip que no perdona les errades del rival. En aquest segon període, les gironines han trobat amb més facilitat el cèrcol tarragoní (parcial de 15-20) i des de l’encert ofensiu (gran equilibri interior-exterior: pilota al pal baix, jugadora interior que pivota per finalitzar o obre al perímetre, alliberant tirs) ha obert una escletxa més gran.

Després del descans, el TGN Bàquet ha volgut imprimir més ritme al joc. Amb tot, les visitants, tot i ser unes jugadores més corpulents, no han defugit la velocitat lila i han entomat les estrebades locals a còpia de mantenir el cap fred i no perdre el control. Ha semblat en tot moment que el GEiEG tenia controlat el matx i que jugava a allò que més li convenia. Les noies d’Arjona han provat de trastocar els plans del rival a còpia de pressió i contraatacs però tot i moments brillants (29-35 a 5:46 del final del quart), no han estat capaces de remuntar el desavantatge. Com a causes d’anar a remolc cal destacar el mal percentatge en el tir de les liles, que han fet un pobre 1/14 triples (tot i que el GEiEG no ha estat gaire millor en aquest apartat, amb 2/15 triples).

S’ha entrat en els últims 10 minuts amb 10 punts de desavantatge (35-45) però el GEiEG ha ampliat les diferències de bon inici (39-53 a 6:36 del final). El TGN Bàsquet ha pagat l’esforç físic i mental de lluitar contra una muntanya i el desavantatge ha estat de fins a 17 punts (40-57). Un últim esprint de les tarragonines ha retallat diferències però en l’últim segon, un triple visitant ha deixat el marcador en 47-61.

El TGN Bàsquet té un balanç de 2 victòries i 5 derrotes i un partit pendent per jugar.