El sènior femení no té la punteria necessària de cara a cistella i encaixa la segona derrota del curs després de perdre contra l’UE Sant Cugat (54-49)

Updated: desembre 15, 2019

L’equip sènior del TGN Bàsquet ha encaixat la segona derrota de la temporada que, com la primera a la pista del CB Cornellà (53-52), també ha estat fora de casa. Les tarragonines perden el lideratge en solitari i veuen com el Reus Ploms les atrapa en la classificació (tot i que l’average particular és clarament favorable a les liles) i com el CN Terrassa pot fer-ho aquesta tarda si guanya el seu partit a la pista del Viladecans (18 h).

El TGN Bàsquet ha anat a remolc d’un rival, l’UE Sant Cugat, que ha fet de la seva pista un fortí perquè els quatre triomfs que ara ostenta en la classificació els ha aconseguit a casa, on només ha cedit una derrota. Les locals han sortit al partit molt fortes, amb una defensa molt intensa que ha posat les coses molt difícils a les tarragonines, que han tingut moltes dificultats per anotar. Tot i que la creació de joc del TGN Bàsquet era bona, avui ha estat un dia nefast en el tir a cistella perquè les liles han registrat uns mals percentatges de llançament: 10% en triples, 36% en tirs de dos i 63% en tirs lliures.

Excepte un breu domini inicial de les tarragonines (4-8, minut 4), l’UE Sant Cugat, a còpia d’agressivitat defensiva davant la permissibilitat arbitral, ha capgirat la dinàmica i el resultat i ha obert una petita escletxa de sis punts que ha sabut mantenir primer (17-11) i ampliar posteriorment (20-13 al final del quart).

La tònica del matx ha seguit igual en el segon quart. El desencert de les visitants era total i la batuta del partit estava en mans locals que dominava per nou punts (24-15) i malgrat els intents del TGN Bàsquet de remuntar el resultat advers (24-22 a dos minuts del descans), a la mitja part s’ha arribat amb un lleuger avantatge local (28-25).

Pasku, fora del partit per lesió

El panorama no era gaire esperançador. El TGN Bàsquet no aconseguia imposar el seu joc perquè li faltava l’encert necessari per capgirar la dinàmica i les locals, en canvi, estaven còmodes en una defensa individual molt intensa que les permetia assecar la font d’anotació lila i obrir novament diferències (35-28 en el minut 24). El desavantatge ha arribat a ser de 10 punts (38-28) en uns moments en què el tècnic Víctor Neila ha perdut Laura Pascual pel que restava del matx. La base del TGN Bàsquet ha rebut una dura falta personal que els àrbitres han sancionat com antiesportiva. Pascual ha quedat atrapada entre dues jugadores rivals i s’ha endut un fort cop al coll i a la mandíbula que l’ha apartat definitivament del matx.

Sense Pascual, màxima anotadora de l’equip aquesta temporada i una de les millors bases de la categoria (cal recordar que va ser All Star de Copa Catalunya en dues de les tres edicions que es van disputar), el conjunt lila ha afrontat un final de partit que ha pogut guanyar, però. Al final del tercer quart el resultat era de 42-38.

En l’últim període, les locals han obert una altra escletxa (47-40 a sis minuts del final del partit) però el TGN Bàsquet ha reaccionat esplèndidament i ha empatat (47-47) dos minuts després. A partir d’aleshores, l’anotació ha arribat amb comptagotes. Una cistella de Laia López situava el 50-49 en el marcador quan faltaven quatre minuts pel final. Les tarragonines han tingut diversos atacs per posar-se per davant en el marcador, però no han encertat i dos tirs lliures de Costa en l’últim minut han aplanat el camí al triomf de les locals. La mateixa Costa ha sentenciat amb dos tirs lliures més en els últims segons.