El sènior femení referma les bones sensacions de joc i derrota el Manyanet Reus (57-80)

Updated: gener 25, 2020

Una nova victòria per continuar liderant la classificació. L’equip sènior femení del TGN Bàsquet ha refermat les bones sensacions de la setmana passada amb una victòria contundent a la pista del Manyanet Reus en un partit on les locals han començat dominant.

Les reusenques han trobat més còmodament el camí a la cistella en el primer període mentre que les tarragonines han tingut problemes per anotar (7-2, minut 5).  La intensitat defensiva reusenca ha dificultat l’atac lila que no era prou decidit. Dos triples de Llanos en el tram final del primer període han evitat que les locals marxessin al final dels primers deu minuts amb més diferència favorable (15-6 com a màxima), acabant el primer quart en 15-9.

Les coses han començat a canviar en el segon període. Les liles han capgirat el marcador en el minut 12 després d’una cistella de Laura Vilamajor (15-17). L’altra capitana, Laura Pascual, ha començat a agafar la batuta encistelladora del seu equip (màxima anotadora del partit amb 19 punts) i amb 7 punts en aquest segon quart  (els mateixos que Laia López, que ha tornat a fer un partit molt complet) ha liderat el seu equip al descans (34-36).

Simfonia col·lectiva

A partir de la represa només hi ha hagut un color a la pista: el lila. Les jugadores de Víctor Neila han estat molt superiors al seu rival i amb un parcial de 8-22 en aquest tercer quart han fonamentat la seva victòria. Ha estat un triomf d’equip perquè el TGN Bàsquet ha acabat el matx amb 21 assistències i on quatre de les seves jugadores han anotat més de 10 punts i dues més s’han quedat ben a prop. La rauxa de Laura Vilamajor, la punteria de la seva germana Núria (molt bé el perímetre tarragoní avui) i la constància defensiva de tot l’equip han minimitzat un rival que ha patit de valent per anotar. Així, la jugadora del Manyanet Samperi havia estat un malson per les tarragonines en la primera meitat amb 14 punts —tres triples en tot el matx, per sis del seu equip en la primera meitat, una dada clau per entendre la igualtat en els primers vint minuts—, però en tota la segona només ha anotat un punt més. El seu relleu, però, l’ha agafat Judith Tierno que ha evitat que les reusenques perdessin per una diferència encara més gran tot i que la victòria ja era clara del bàndol visitant.

L’avantatge del TGN Bàsquet ha anat creixent a mesura que passaven els minuts. Només començar el quart període la diferència ja era de 17 punts (42-59) però s’ha arribat a un màxim avantatge de 26 punts primer (47-73 a 4 minuts del final del partit) i després de 27 (51-78 en l’últim minut del matx) que han demostrat la superioritat del TGN Bàsquet.