El sènior femení s’enfonsa en els últims quinze minuts i perd contra el Joventut Les Corts (56-63)

Updated: gener 19, 2019

Desolació al pavelló del Sagrat Cor. El sènior femení del TGN Bàsquet ha perdut aquesta nit contra el Joventut Les Corts un partit transcendental pel futur de l’equip lila a la competició. Es tractava d’un matx ajornat corresponent a la jornada 5 de lliga, que aleshores no es va disputar perquè el conjunt barceloní va al·legar males condicions meteorològiques per no viatjar a Tarragona. Abans del partit, el TGN Bàsquet ocupava la cua de la classificació amb un balanç de 3 victòries i 10 derrotes. El Joventut Les Corts era dotzè amb un triomf més. La derrota, per tant, deixa les liles al pou i veu com un rival directe s’allunya dos triomfs en la classificació. Encara queda molta lliga, però tocarà fer una segona volta molt bona per evitar la zona de perill.

Un inici engrescador
Era un partit marcat en vermell pel TGN Bàsquet. La classificació dels dos equips i la dinàmica de les liles (4 partits seguits perduts), feia que el matx tingués encara més importància, com si fos un punt d’inflexió per acabar amb la trajectòria de mals resultats de l’equip. L’inici ha estat esperançador. Malgrat un triple de sortida de les visitants que les ha permès dominar durant els primers minuts del matx (5-7 i 9-13) la reacció ha vingut de la mà de Laura Pascual i Cristina Peña, els dos estil·lets ofensius de les tarragonines. Amb una demostració de talent i bons fonaments de bàsquet, les dues exteriors han trobat amb facilitat el cèrcol rival i han provocat la remuntada (19-15 al final del període). Han estat minuts on la segona unitat també ha destacat. Com en el partit de la setmana passada, la nord-americana Laura Hughes ha estat castigada amb dues faltes personals abans dels cinc minuts de joc i això ha fet que Vadillo tingués oportunitat de sortir a la pista. La pivot tarragonina ha fet una bona actuació, molt activa (com la resta de les seves companyes), amb molta mobilitat carregant bé el rebot ofensiu i tancant el defensiu, fet que permetia al TGN Bàsquet sortir en ràpides transicions ofensives.

La bona dinàmica s’ha mantingut en el segon quart. El Joventut Les Corts ha volgut intensificar la seva defensa però, com en el primer quart, Pasku i Peña han estat molt bé en l’un contra un i han llegit de forma fantàstica els espais que generaven les seves companyes, anotant en penetració o bé forçant faltes personals (Pascual ha llençat 7 tirs lliures en aquest període i Peña 4). Les dues jugadores han arribat al descans amb 12 i 11 punts respectivament (35-28 era el marcador a la mitja part) en un matx en què els dos equips han jugat a un ritme frenètic els dos primers períodes, sense treva.

Sense alè
Les bones sensacions han continuat en l’inici del tercer quart. El Joventut Les Corts ha plantat una zona 2-3 tal com va fer el CB Lleida la setmana passada (a les de la Terra Ferma els hi va anar molt bé perquè van guanyar el matx, 49-63) però aquesta vegada el TGN Bàsquet ha sabut jugar amb més encert. Un triple de la cadet Llanos ha ampliat la diferència a 8 punts i dues jugades més tard, un altre triple, aquest cop de Peña, ha permès la màxima diferència de les liles en tot el partit (43-30 a 5:19 del final del 3Q). Aleshores ha començat la davallada tarragonina. Les barcelonines han deixat de banda la zona però han vist que havien de defensar amb més energia si es volien endur el triomf del Sagrat Cor. El matx ha entrat en una fase de poca clarividència ofensiva pels dos equips i el resultat al final del quart era de 45-35.

En els últims deu minuts, el TGN Bàsquet s’ha enfonsat. Físicament i anímicament. Pascual i Peña s’han quedat sense forces en aquest quart i, tot i que no han eludit la responsabilitat, les cames no han respost com en la primera meitat. Això ha provocat que els atacs de les liles fossin previsibles i que les penetracions que en el segon període acabaven en cistella o falta (o, fins i tot, en les dues coses) ara s’estavellessin contra la defensa visitant. El Joventut Les Corts s’ha aprofitat d’aquesta circumstància i ha començat a retallar diferències. Primer, amb un triple només començar (45-38) i després, a poc a poc però de forma constant. A mesura que passaven els minuts, la fatiga ensorrava les opcions de victòria de les locals que han encaixat un parcial de 6-22 en poc més d’11 minuts (49-52 a 3:53 del final del partit). Les barcelonines han acabat pletòriques, anotant triples i cistelles fàcils amb algunes portes enrere (52-57 a 1:52).

Han estat moments en què la impotència s’ha apoderat de les files locals. Hughes ha estat eliminada per faltes davant les protestes del nombrós públic (gairebé ple) que ha presenciat el partit —en el partit contra el CB Lleida també va cometre cinc personals, en un arbitratge força rigorós—. El temps s’esgotava quan el Joventut Les Corts ha aconseguit el seu màxim avantatge (54-61 a 24 segons del final) i la derrota era un fet. El parcial de l’últim període ha estat demolidor (11-28) i evidencia el canvi de dinàmica en el partit a partir del minut 25.

Ara, el conjunt lila mirarà de refer-se aquest mateix diumenge contra el Bencriada (17.45 h), un rival que té el mateix balanç de victòries i derrotes que el TGN Bàsquet: 3 i 11.