El sènior guanya el CB Igualada i força el tercer i definitiu partit de la promoció de permanència (65-55)

Updated: juny 2, 2019

Hi haurà tercer partit. El conjunt lila ha aconseguit superar el primer match-ball de la promoció de permanència després de derrotar el CB Igualada en el segon partit de la sèrie i ara tot dependrà d’un sol enfrontament, una autèntica final que es jugarà, això sí, a pista contrària (dissabte, 19.30 h) [ACTUALITZACIÓ: El partit es jugarà finalment diumenge 9 de juny a les 20 h]. El TGN Bàsquet ha trencat avui una mala ratxa de resultats que l’havia dut a perdre 8 dels últims 9 enfrontaments que havia jugat, un d’ells contra el rival d’avui, el CB Igualada, un equip al qual, però, havia vençut els dos cops en la fase regular.

La pressió, per tant, estava tota a les files del TGN Bàsquet que, però, ha estat capaç de fer un partit molt seriós, molt concentrat, i endur-se un triomf que era vital. El paper ofensiu de dos referents habituals de les liles com són Peña i Pascual (15 i 16 punts respectivament) i el de l’altra capitana, Laura Vilamajor (13), han estat fonamentals per complementar el bon treball defensiu. La gran de les Vilamajor s’ha sobreposat a la lesió al canell de la seva mà de tir, l’esquerra, i ha estirat del carro amb força. L’altra lesionada, Hughes, ha jugat menys del que acostuma a fer-ho pels seus problemes físics, però quan ha estat a la pista, ha estat un element clau a l’hora de concentrar al seu voltant la defensa rival i deixar espais a les seves companyes.

A la primera meitat, el TGN Bàsquet ha estat capaç de dur les regnes del partit gràcies a la seva intensitat. El conjunt lila ha imprès un alt ritme de joc, corrent sempre que era possible i intentant tancar el rebot. En aquest aspecte, les jugadores tarragonines han après la lliçó del partit d’anada, on un mal balanç en aquest aspecte del joc les va condemnar a la derrota. La gran referent interior del TGN Bàsquet, Laura Hughes, arribava tocada a la cita. És per això que el tècnic Juan Carlos Arjona l’ha dosificat intel·ligentment, i això ha tingut el seu premi en forma d’avantatge en el marcador.

Les igualadines, per la seva banda, ho han fiat gairebé tot al triple i això les ha condemnat. La defensa lila ha deixat pocs espais dins de la zona i és per això que les visitants han intentat aprofitar el tir des de la llarga distància per aconseguir la victòria. Al principi, han tingut prou encert, però després, l’abús en aquesta mena de llançament les ha dut a la desesperació.

En el primer quart i, en general, durant tota la primera meitat, el tir des del perímetre ha estat l’arma igualadina (2-5 en el minut 3 de partit) però el TGN Bàsquet també ha sabut trobar el seu encert des del perímetre, com ho prova un triple de Núria Vilamajor a 5 segons del final del primer quart (18-12).

Aquest llançament de la petita de les Vilamajor ha permès el TGN Bàsquet jugar amb un petit marge de diferència en el segon quart, i això s’ha notat en la confiança de l’equip. Els grans minuts de la capitana Laura Vilamajor en aquest segon període han estat decisius. La capitana, que arribava tocada a la cita, amb un cop al seu canell esquerre, ha anotat 7 punts en aquest quart, triple inclòs, i això ha ajudat el seu equip a dur la batuta del matx, tot i que el CB Igualada no es rendia gràcies als tres triples anotats en aquests deu minuts (30-27 al descans).

La segona meitat ha tingut menys fluïdesa en el joc pels dos conjunts. Els primers símptomes de cansament i els nervis han passat factura i el desencert ha aparegut. Les cistelles arribaven en comptagotes però el TGN Bàsquet s’ha fet fort en un aspecte que, precisament, no ha estat la seva principal virtut aquest curs: la defensa. Des de la solidesa defensiva, l’equip tarragoní ha controlat el matx i, en atac, ha sabut trobar els seus referents ofensius. Així, l’aparició de Peña (dos triples en aquest període) ha dut les locals fins als 9 punts d’avantatge (40-31 a 5:24 pel final del tercer quart). Només una cistella sobre la botzina de les igualadines ha evitat que el TGN Bàsquet entrés en els últims deu minuts amb un marcador més favorable (43-37).

En els últims deu minuts, el TGN Bàsquet no s’ha deixat sorprendre. L’equip, molt sòlid durant tot el matx, ha respost amb esforç als intents de remuntada rival. El CB Igualada, molt desencertat durant tot el partit (en gran part per la bona defensa lila), no ha tingut opcions de victòria en aquest tram final i el seu entrenador ha esgotat els temps morts per intentar redreçar el rumb del seu equip, en va.

En aquest últim període, el paper anotador de Peña, així com la solvència del col·lectiu en el rebot i en la defensa, han estat arguments suficients per forçar un tercer partit definitiu la setmana vinent a Igualada.