El sènior no pot amb el potencial de l’Unilever Viladecans i ocupa plaça de descens directe (81-64)

Updated: abril 27, 2019

El TGN Bàsquet no ha pogut vèncer a una pista molt difícil, la del líder de la lliga, l’Unilever Viladecans, un equip que només ha perdut tres partits en tot el que s’ha jugat de competició. Les jugadores tarragonines, que necessitaven vèncer per a dependre d’elles mateixes a l’hora d’evitar el descens directe, han vist com el seu principal rival en aquesta lluita, el Sant Fruitós, guanyava aquest matí a l’UE Mataró (56-53) i abocava, després del resultat del conjunt lila aquesta tarda, al TGN Bàsquet a les places de descens directe (els tres últims classificats).

El partit ha estat dominat per les locals des del començament gràcies a la seva superioritat física i tècnica. Un triple de Laura Vilamajor mantenia el matx amb una certa igualtat quan s’acostava el final del primer quart (15-12, minut 8) en un partit on les tarragonines han plantat cara fins al descans.

El paper de Laura Hughes al pal baix ha estat decisiu per entendre la competitivitat de les visitants. La pivot nord-americana del TGN Bàsquet ha guanyat la partida a la seva compatriota del Viladecans, Gordon. Després d’alguns partits en què la pivot lila no havia jugat al seu millor nivell (en una temporada on ha demostrat la seva qualitat dins la zona), Hughes ha anat sumant i al descans ja era la màxima encistelladora del matx amb 11 punts (36-28).

Les alternatives defensives de les locals, en zona 3-2 i individual, han dificultat en alguns moments els atacs del TGN Bàsquet però el conjunt tarragoní ha superat, en línies generals, aquest entramat defensiu i, realment, on més ha patit ha estat en defensa (fins aquesta jornada, el TGN Bàsquet era la tercera pitjor defensa del campionat, amb 63,1 punts encaixats per partit).

En la segona meitat, un parcial de 10-4 de les locals ha deixat el marcador en un preocupant 46-32. Algunes pilotes perdudes del TGN Bàsquet han permès al Viladecans anotar amb facilitat i la possibilitat de victòria s’escapava. Les locals han gaudit d’un màxim avantatge de 21 punts al final del període (61-40) i en el quart quart s’han dedicat a administrar l’avantatge.

La lluita del TGN Bàsquet ha servit per a minimitzar la superioritat rival i per a pensar, un cop el triomf ja s’havia escapat, en el pròxim partit de lliga, que es jugarà contra el Bencriada el dimecres 1 de maig a les 12 h al Sagrat Cor. Un partit clau perquè el conjunt lila mantingui opcions d’evitar el descens directe.