El sènior no pot imposar el seu ritme de joc i perd a la pista del Sant Fruitós (55-51)

Updated: abril 7, 2019

El TGN Bàsquet ha perdut aquest migdia a la pista de l’ASFE Sant Fruitós en un partit molt igualat i la desfeta suposa la tercera derrota consecutiva de l’equip lila. El conjunt que entrena Juan Carlos Arjona no ha pogut imposar el seu ritme de joc contra un rival, el Sant Fruitós, que ha sabut evitar les accions ràpides de les tarragonines (molt pocs contraatacs) i, sobretot, ha aturat molt bé la pivot Laura Hughes. La nord-americana ha patit una vigilància extrema de les locals que, fins i tot, l’han defensat amb tres jugadores alhora, un fet que ha provocat que Hughes certifiquès el matx més discret de les últimes setmanes.

Les locals, a més, no disposaven de la seva jugadora americana, Rogers, que en la primera volta va ser un autèntic malson per a les liles, que van veure com la pivot rival anotava 23 punts al Sagrat Cor.

El matx era molt important per ambdós equips perquè els dos intenten escapar de la zona de risc de la classificació. Abans del matx, el TGN Bàsquet ocupava la dotzena posició mentre que l’ASFE Sant Fruitós era avantpenúltim, dues derrotes per sota de les tarragonines. Ara, aquesta diferència s’ha reduït a només un triomf i l’average particular afavoreix les santfruitosenques perquè a la primera volta només van perdre per un punt de diferència (48-47).

El partit ha començat prou bé per a les liles que en el minut 4 guanyaven 4-7 gràcies a un triple de Peña. El Sant Fruitós ja feia 3 contra 1 sobre Hughes i el matx s’ha convertit en un intercanvi de cistelles. Un triple de Pasku ha estat respost per un altre de les locals i Laura Vilamajor també n’ha anotat un. Al final del primer període, 15-16.

En el segon període, un triple de Núria Vilamajor i un altre de Laia López semblava que engrescaven les visitants però la diferència al descans era mínima (30-32). El ritme era de les locals, que jugaven lent i el TGN Bàsquet s’ha contagiat amb el pas dels minuts.

A la represa, les tarragonines han obert una petita escletxa de sis punts (30-36) però no han pogut ampliar-la i el període ha acabat amb un resultat de 40-42.

En els últims deu minuts l’ASFE Sant Fruitós ha fet valer la solidesa demostrada durant tot el matx. Les locals han agafat un petit avantatge en el tram final (50-46 a 3:46 de la finalització del partit) i Juan Carlos Arjona ha hagut de demanar temps mort. L’equip ha reaccionat de la mà de Laura Pascual (50-51) però les locals no s’han deixat abatre i han entrat a l’últim minut un punt per sobre (52-51). El Sant Fruitós ha jugat amb serenor i no ha deixat escapar un triomf que l’acosta a la promoció de descens mentre que el TGN Bàsquet haurà de recuperar-se per afrontar el difícil tram final de la temporada.