El sènior perd a Igualada i necessita guanyar la setmana vinent al Sagrat Cor per mantenir opcions de permanència (68-59)

Updated: maig 25, 2019

El TGN Bàsquet ha perdut el primer assalt de la promoció de descens a la pista del CB Igualada i s’ha quedat sense marge d’error si vol conservar la categoria. L’equip tarragoní necessita guanyar la setmana vinent al pavelló del Sagrat Cor per forçar el tercer partit que es disputaria una altra vegada a la capital de l’Anoia i tenir, d’aquesta manera, possibilitats de permanència. Una derrota en el segon matx condemnaria el conjunt lila al descens perquè la promoció es juga al millor de tres  partits, és a dir, el primer equip que en guanya dos, venç l’eliminatòria.

Les tarragonines arribaven al partit amb uns bons precedents respecte a la fase regular perquè el TGN Bàsquet havia guanyat els dos enfrontaments que havia disputat contra el CB Igualada (76-81 i 75-62). El partit d’avui, el tercer entre ambdós equips aquesta temporada, ha estat, però, diferent. Les locals han sortit molt més intenses que en els altres dos duels i han marcat la pauta des de l’inici. La intensitat igualadina ha permès l’equip de l’Anoia dominar sota els cèrcols, també en l’anella tarragonina, i això les ha permès capturar molts rebots ofensius, aconseguint segones i terceres opcions de tir, moltes d’elles sota el cèrcol.

La primera escletxa s’ha produït en el minut 6 de partit quan el marcador mostrava un 17-9 favorable a les locals. Un triple de Peña ha retallat les diferències però les igualadines han acabat el període per davant, 21-18.

El segon quart ha estat cabdal per entendre el resultat final. El CB Igualada ha continuat dominant el rebot i ha aconseguit gaudir de diferències superiors als 10 punts (31-20 a 6:25 del descans i 37-25 en el minut 18). Només l’actuació ofensiva de Pascual —excel·lent durant tot el partit— ha mantingut amb vida les liles, que han arribat a la mitja part, però, 10 punts per sota (37-27).

A la represa tot s’ha igualat. El TGN Bàsquet ha sabut tancar millor el rebot i el CB Igualada, tot i que ha gaudit d’avantatges importants (43-32, minut 24), ha vist com la persistència de les tarragonines, el canell de Pascual (3 triples en tot el partit) i la força de Hughes (21 punts amb molts dos més un), equilibraven la balança (47-42, minut 27). Però les locals, que han jugat a ratxes, han pogut esprintar al final i acabar el període amb el mateix avantatge que al descans (56-46).

Els últims deu minuts han seguit una pauta semblant. Les igualadines semblava que sentenciaven a 6 minuts i 28 segons del final de partit amb un marcador de 63-49, però aleshores el TGN Bàsquet ha començat a retallar diferències i s’ha situat a només quatre punts, 63-59 després d’una cistella de Hughes que, però, ha fallat el tir lliure addicional.

La remuntada no s’ha completat i les locals ho han aprofitat per tornar a distanciar-se i certificar el seu triomf que les apropa a la permanència. El TGN Bàsquet haurà de disputar, doncs, una autèntica final el cap de setmana vinent al Sagrat Cor.