El sènior rep un bany de realitat del Basket Almeda, líder de la lliga (42-65)

Updated: febrer 23, 2019

Ha estat bonic mentre ha durat. El sènior del TGN Bàsquet s’ha topat amb la dura realitat personificada en les jugadores del Club Basket Almeda i ha vist com la bona ratxa de quatre victòries seguides s’acabava sobtadament. Les visitants, que havien perdut dos dels seus últims tres partits, han arribat al Sagrat Cor disposades a anar per feina, sense especular i imposant la seva llei des de l’inici. El partit ha estat un vist i no vist perquè ha durat poc més d’una hora i vint minuts (21 faltes comeses entre els dos equips), tot en un clima de gran superioritat rival.

L’envergadura de les noies de l’Almeda i la seva qualitat ha estat un obstacle enorme pel TGN Bàsquet, que al final del primer quart ja perdia per 14-23 per culpa de l’encert en el tir des de la llarga distància rival. Al descans, el marcador ja mostrava un contundent 22-44. Només Laura Hughes ha gosat plantar cara al líder. La nord-americana ha estat la millor de les liles (i segurament del partit) mentre ha estat a pista perquè ha anotat 16 punts i ha agafat 5 rebots per una valoració total de 18 en poc més de 17 minuts de joc. Inclòs un tap sensacional en la segona meitat sobre el triple d’una rival i que gairebé acaba amb un coast to coast, impedit per una falta rival.

La resta de les jugadores han estat clarament superades. L’estilet ofensiu de les tarragonines, Cristina Peña, exjugadora de l’Almeda, no ha tingut la seva tarda i ha estat molt ben defensada per les seves antigues companyes en els 20 minuts que ha disputat. L’altre gran referent ofensiu en el perímetre, Laura Pascual, ha notat negativament el procés gripal que ha patit aquesta setmana i tampoc ha pogut fer valdre la seva intensitat. La diferència, en alguns moments, s’ha enfilat fins als 24 punts (22-46 a l’inici del tercer quart) però el TGN Bàsquet no ha llençat mai la tovallola i ha retallat el desavantatge fins als 12 punts (36-48), però l’encert de les visitants ha tallat de soca-rel qualsevol intent de remuntada.

Estabornides

Tot i una cistella inicial de Hughes, l’Almeda ha obert una important escletxa de seguida gràcies al tir exterior. Tres triples de les de Cornellà de Llobregat en aquest primer quart han atorgat la confiança necessària a les visitants per dominar a plaer el matx. A més, l’Almeda ha carregat molt fort el rebot ofensiu i això, en un equip que té molts centímetres en totes les posicions (inclosa la de base) ha estat cabdal. Malgrat tot, el TGN Bàsquet no s’ha arronsat i de la mà de Hughes (10 punts en els primers deu minuts) ha plantat cara (14-23).

Un triple de Laura Vilamajor —el primer dels tres que ha anotat— feia créixer l’esperança (17-26), però ha estat un miratge. L’Almeda ha posat la velocitat de creuer i a còpia de rebot ofensiu, tir de mitja i llarga distància i automatismes en atac, ha destrossat la defensa tarragonina (20-38). El TGN Bàsquet no trobava respostes a l’allau de joc visitant i, en atac, les liles han perdut el camí cap al cèrcol, tot i disposar d’alguns tirs lliurats (22-44 al descans).

El partit semblava mig sentenciat però encara quedava molt per jugar tot i que només començar el tercer període, les visitants han aconseguit la màxima diferència a favor seu (22-46). A partir d’aleshores, el TGN Bàsquet ha anat retallant el desavantatge. Hughes s’ha mostrat imparable dins la zona. Tot i els centímetres de les interiors (i com s’ha esmentat abans, també les exteriors), la nord-americana ha fet una actuació molt bona i cada cop que rebia, anotava, era víctima de falta personal, o les dues coses. Amb Hughes inspirada, la resta de l’equip ha cregut que es podia remuntar i dos tirs lliures d’Ona Fort han situat un esperançador 36-48 en el resultat. Però l’alegria ha durat molt poc. Sis punts seguits de les visitants han deixat el marcador en 36-54 al final del tercer quart i el triomf quedava molt lluny.

En els últims deu minuts, el TGN Bàsquet ho ha provat, però amb prou feines ha evitat que la diferència fos encara més gran. L’entrenador Juan Carlos Arjona ha fet debutar al Sagrat Cor la júnior Maria Fernández (ja havia jugat alguns segons en un partit a domicili) i l’equip ja ha pensat més en la pròxima jornada per recuperar la bona dinàmica que s’havia registrat fins avui.