El Tarragona Fem Bàsquet aconsegueix la victòria més àmplia de la temporada contra el Safa Claror (74-40)

Updated: març 18, 2017

El Tarragona Fem Bàsquet ha aconseguit una victòria balsàmica contra el Safa Claror en un partit que s’ha decidit definitivament en el tercer període (parcial 17-1) però que sempre ha estat dominat amb claredat per les locals, que han estat molt inspirades en atac, aconseguint la segona màxima anotació de la temporada (només en la jornada 13 de la primera fase, van fer més punts, 76-73 contra el CN Terrassa). La victòria del conjunt lila suposa el segon triomf en aquesta segona fase i, molt important, deixa el conjunt barceloní a tres victòries de diferència.

El partit ha començat molt bé per l’equip que entrena Albert del Rey. En només dos minuts de joc, les locals ja han obert forat (8-2), destacant els punts anotats, molts si es té en compte la mitjana habitual de l’equip. El Safa només ha pogut aturar momentàniament el cop amb un triple i un dos més un, un fet que ha deixat el resultat en 10-8, però la inspiració ofensiva del Tarragona Fem Bàsquet ha estat màxima. Les jugadores han vist l’anella com una piscina en el primer període i ha destacat especialment la pivot Claudia Pérez, que ha fet 8 punts en aquest quart per completar la seva millor actuació de la temporada (14 punts, 10 rebots i 14 de valoració). Les visitants, sense cap pivot dominadora dins la zona, han patit molt per aturar la jugadora de Saragossa que, a més, ha estat molt ben acompanyada per la resta de l’equip —Pasku ha fet 9 punts, per exemple—.

Sense jugadores grans, el Safa ha plantejat un partit ràpid, amb atacs en posessions curtes, tirs de mitja i llarga distància i uns contra un. Això ha afavorit el joc local que, a més, ha recuperat moltes pilotes i ha corregut molts contraatacs en els primers deu minuts, deixant el marcador en 29-16 (l’anotació més alta en un primer quart de les tarragonines aquest curs).

En el segon quart les coses s’han igualat més. El Tarragona Fem Bàsquet ha continuat trobant cistella amb facilitat i cal destacar la direcció de joc de Laura Tierno, que ha mogut bé l’equip en atac. Amb tot, la defensa de les locals no ha estat prou intensa, tot i que aquest aspecte del joc és una dels seus senyals d’identitat. Amb aquesta certa passivitat, el Safa ha anotat molt també, situant-se només 6 punts per sota (38-32 a 1:45 del descans).

En el tercer quart, però, tot ha canviat. El Tarragona Fem Bàsquet ha decidit defensar més fort, tal com acostuma a fer, i el Safa ha tingut moltes dificultats per encistellar, tantes, que només ha sumat un punt en aquests deu minuts i quan faltaven 1:45 per acabar el període i de tir lliure, és clar. El quart ha acabat amb la màxima diferència a favor de les lila fins aleshores (58-33) i a partir d’aquell moment la victòria ha estat un fet.

La dinàmica del quart i definitiu període ha estat la mateixa, i les diferències s’han ampliat progressivament. Estadísticament, la millor del partit ha tornat a ser Ona Fort que, en una feina fosca però molt valuosa ha valorat 22 tot i només anotar 4 punts. Ha agafat, però, 14 rebots. El Safa s’ha vist impotent per seguir el ritme d’anotació del segon quart i ha topat amb la defensa lila que ha provocat un parcial de 16-7 en aquest quart per acabar guanyant molt clarament.