El Tarragona Fem Bàsquet B falla 19 tirs lliures i perd contra el Nou Bàsquet Olesa (51-47)

Updated: març 6, 2016

El Tarragona Fem Bàsquet B hauria pogut sumar el primer triomf del curs si hagués estat mínimament encertat des de la línia de tirs lliures. El conjunt que entrena Fernando Arias va cavar la seva pròpia tomba en fallar la meitat de tots els llançaments de personal que va fer, que van ser molts, 38. Amb aquest bagatge, l’equip lila, que va dur la dinàmica del partit en gairebé tot moment, va permetre el seu rival remuntar i acabar guanyant el partit.

En el primer quart, el Tarragona Fem Bàsquet B va marcar el pas des de l’inici gràcies a la pivot Pocino i l’activitat de les jugadores de perímetre, imparables per les locals. Les tarragonines van tancar el quart amb un avantatge de 5 punts (13-18) que es mantindria fins a l’equador del segon període. Aleshores va començar el malson lila. El Nou Bàsquet Olesa va fer un parcial de 13-1 en 4 minuts (28-21) que complicava les coses a les visitants. En atac, el Tarragona Fem Bàsquet era capaç de generar joc, però tot i forçar les faltes rivals, les errades en els tirs lliures penalitzaven. Per contra, les locals no van desaprofitar aquesta circumstància, situant una defensa en zona que les visitants no van saber trencar (31-23 al descans).

A la represa, la dinàmica va ser la mateixa. El joc ofensiu del Tarragona Fem Bàsquet B era incisiu, el Nou Bàsquet Olesa cometia moltes faltes (30 en tot el partit, amb dues eliminades) però la falta de punteria era un llast insalvable. Intentant capgirar el partit des de la defensa, l’equip d’Arias va rebre un cop dur en encaixar dos triples en l’últim minut i mig del tercer període —Afonso— i el Nou Bàsquet Olesa, que havia anotat només 7 punts fins aquell moment, va entrar als últims deu minuts amb 10 punts d’avantatge (44-34).

En l’últim quart, el Tarragona Fem Bàsquet B va anar a totes. Va pressionar a tota la pista i les diferències es van escurçar (47-42 a 2 minuts del final). Un triple de Pocino ajustava encara més el marcador (50-46, a 48 segons) i en l’intercanvi final de tirs lliures, les visitants van sortir derrotades. Va ser una gran oportunitat desaprofitada per aconseguir estrenar l’apartat de victòries.