El Tarragona Fem Bàsquet B falla massa tirs i perd contra el Prat (38-67)

Updated: febrer 7, 2016

El Tarragona Fem Bàsquet B haurà d’esperar una altra jornada per aconseguir la primera victòria de la temporada. El conjunt lila va perdre contra el Prat en un matx on l’equip visitant va ser el clar dominador des de l’inici. De fet, el Prat guanyava per 22 punts de diferència al descans (14-36) i tot feia preveure una derrota dolorosa.

Les locals van haver de jugar amb 4 jugadores júniors (Tibau, Peñalver, Tierno i Loras, que van jugar 10 minuts, 17, 24 i 7 respectivament), per les baixes de Sandra Pascual, Garcia i Sara Martínez i això va ser un altre handicap pel tècnic lila. Amb tot, les joves jugadores del Tarragona Fem Bàsquet B, van demostrar coratge i nivell competitiu suficient.

L’equip que entrena Fernando Arias va tenir el seu particular taló d’Aquil·les en el llançament a cistella. El Tarragona Fem Bàsquet B va tenir ritme, actitud i va moure amb encert la pilota, però no va encertar a l’hora de tirar. Llançaments a tres i quatre metres completament clars, alliberats, safates després de bones penetracions a cistella o contraatacs, no entraven i les visitants ho van aprofitar per dominar a plaer.

Malgrat que tot semblava que estava dat i beneït, el Tarragona Fem Bàsquet B va ser capaç de reaccionar en la segona part del tercer quart i els últims deu minuts. Amb caràcter, i gràcies a la zona 2-3 plantejada per Arias, l’equip es va mostrar més sòlid, va agafar confiança i, de la mà de Maluenda dins la zona, va començar a competir de debò.

El Prat, que va tenir una diferència de 30 punts a favor seu (14-44 a 6:26 del final del tercer quart), aprofitant que les locals van estar més de 7 minuts i mig sense anotar un punt (del 14-31 al 16-44), va veure com les diferències s’estancaven primer i es començaven a escurçar després (28-49 a 8:58 del final del matx).

La defensa en zona funcionava però aleshores el Prat va trobar en el tir de tres punts la solució a l’embussament ofensiu que patia. Els triples visitants van evitar que les locals poguessin apropar-se més i la diferència, que mai va estar per sota dels 20 punts, va tornar a créixer, fent impossible el somni del triomf.