El Tarragona Fem Bàsquet B, impotent contra la intensitat del Molins (49-81)

Updated: febrer 27, 2016

El Tarragona Fem Bàsquet B va patir la superioritat d’un conjunt de la part alta de la classificació, el Molins de Rei, que va demostrar en la segona meitat perquè ocupa la quarta posició amb un balanç de 14 victòries i 5 derrotes. L’equip visitant va fer una demostració d’intensitat, motivació, esperit guanyador, circulació de pilota i encert en el tercer i quart períodes que va ser decisiu per tombar un Tarragona Fem Bàsquet B que havia plantat cara en els primers vint minuts però que, en els segons, no va poder contrarestar el potencial rival.

Així, els dos primers quarts van estar igualats perquè el Tarragona Fem Bàsquet B va fer una molt bona defensa. L’activitat de les locals va ser molt alta i va posar en dificultats les visitants que, tot i manar en el resultat, no ho feien amb claredat, tot i que van poder acabar el primer període amb 8 punts d’avantatge (12-20). En el segon quart, la igualtat va ser més gran (18-20) i, al descans, la diferència era de deu punts (30-40), un fet que permetia pensar en què la victòria era possible.

Després del descans, el Molins va semblar que sortia a la pista molt més agressiu. La defensa visitant – en alternatives- s’ajustava molt bé, especialment en el dos contra un a la jugadora que tenia la pilota i provocava dificultats en les locals. Contra una defensa tan activa i atenta, només calia la possibilitat d’intentar agafar rebots defensius i sortir al contraatac, o bé circular molt de pressa la pilota per trobar alguna jugadora sense marcatge. En el primer cas gairebé mai va ser possible perquè el Molins va dominar el rebot ofensiu i, gràcies a això, va tenir segones i terceres opcions de tir que no va desaprofitar. A més, el seu encert va augmentar molt, sobretot des de la mitja i llarga distància, i això també va evitar les transicions ofensives ràpides locals. En l’atac estàtic, el Tarragona Fem Bàsquet B va moure la pilota d’un costat a un altre, va buscar el pal alt i el baix, va intentar equilibrar el seu joc, però la pilota no corria prou de pressa i no es generaven avantatges. En aquest panorama, el Molins va anar ampliant les diferències (40-57 a 1:21 del final del tercer quart).

Els últims deu minuts van refermar la superioritat del Molins. L’avantatge visitant es va fer més gran gràcies a tres triples (9 en tot el partit, 5 en els dos primers quarts), 47-77 a 5:57 pel final del partit. El Tarragona Fem Bàsquet B no va abaixar els braços però prou en va fer per contenir l’allau de joc del Molins de la segona meitat.