El Tarragona Fem Bàsquet B millora molt però cau contra el Viladecans (50-61)

Updated: novembre 14, 2015

És difícil argumentar que un equip ha fet un bon partit però ha perdut d’onze punts de diferència. El bàsquet és un esport just, on el millor sempre guanya. No s’especula, ja que cada conjunt ha d’atacar i defensar, ha de protegir-se i ha de proposar coses amb la pilota a les mans. Tot i així, hi ha vegades en què la millora substancial d’un grup no es mostra en el resultat, en les estadístiques. El Tarragona Fem Bàsquet B ha perdut aquesta tarda el vuitè partit de la temporada, és a dir, no ha guanyat cap dels enfrontaments que ha disputat. Malgrat tot, el que s’ha vist al pavelló del Sagrat Cor convida a una certa esperança, a un optimisme moderat perquè, per primera vegada en tot el curs, s’ha vist un Tarragona Fem Bàsquet B diferent. L’esperit competitiu durant tot el partit que l’entrenador Sergi Farré reclamava de feia dies es va evidenciar sobre la pista i, tot i la davallada de joc en el segon i tercer quart, les noies del sènior B van demostrar amor propi, capacitat de lluita i ganes de mostrar que no són un equip perdedor malgrat què indiqui la classificació. Van voler demostrar que tenen moltes coses a dir encara en aquesta lliga.

Per primera vegada en aquesta temporada, el Tarragona Fem Bàsquet B va arribar als 50 punts i ho va fer contra un rival poderós, el Viladecans, que arribava al pavelló del Sagrat Cor com a tercer classificat i amb només una derrota encaixada. De fet, les noies que entrena Sergi Farré van fer uns primers deu minuts esplèndids, dominant el seu rival des de tots els aspectes del joc i mostrant la seva millor versió (19-16). La felicitat no va ser completa perquè el segon període va recordar molt als acostumats tercers quarts que està fent el conjunt lila: falta d’idees en atac, defensa un pèl tova, etc. Amb tot, s’ha d’admetre que l’actitud va ser boníssima i malgrat que el Viladecans, a còpia d’intensitat -dos contra un constants-, talent i centímetres va capgirar la dinàmica (8-18 de parcial i 24-34 al descans), el Tarragona Fem Bàsquet B no va abaixar els braços en cap moment. Ni tan sols quan el resultat li era molt desfavorable (36-55 al minut 32 de partit). A còpia de temps morts, Sergi Farré va saber aturar el partit quan calia, va contrarestar la defensa en zona rival i va plantejar-ne una ell mateix. El Viladecans es pensava que ho tenia tot fet (40-55 a 5:05 del final), però el Tarragona Fem Bàsquet B va continuar treballant i va escurçar la diferència que encara hauria pogut ser més petita si no s’haguessin fallat alguns contraatacs claríssims.

El Tarragona Fem Bàsquet B va perdre el vuitè partit de la temporada però va mostrar que aquest és el camí a seguir. Neix un nou equip.