El Tarragona Fem Bàsquet B perd contra el Sedis en un final surrealista (47-48)

Updated: març 12, 2016

En un final digne del partit entre el Barça i el CSKA d’ahir però encara, si és possible, més exagerat, el Tarragona Fem Bàsquet B es va quedar amb la mel als llavis. Tot i fer un matx molt bo durant molts minuts, el tram final va ser una oda al despropòsit, la mala fortuna, l’emoció i la decepció. I això inclou tothom, els àrbitres també.

A dos minuts i deu segons per finalitzar el partit, el resultat era de 43-46. Ambdós equips estaven nerviosos, imprecisos, cometent moltes errades. El Tarragona Fem Bàsquet B va anotar (45-46), el Sedis va fallar dos tirs lliures i Fernando Arias va demanar temps mort. En la jugada immediatament següent, les locals perden la pilota de seguida i, en l’atac posterior, el Sedis força una personal, però torna a fallar. Arias demana altra vegada temps mort. Anna Garcia inicia jugada, pressionada per una rival que comet, probablement, falta. Els àrbitres no xiulen i la pilota surt de banda. El Tarragona Fem Bàsquet B decideix fer falta, el Sedis torna a fallar els tirs lliures i, en el rebot, la pilota surt de fons favorable a les locals. 45-46 i falten 4,4 segons per jugar. En la sacada, el Tarragona Fem Bàsquet B entrega la pilota a una rival —al més pur estil Milos Teodosic— que anota sota el cèrcol, 45-48. Poc menys de tres segons per jugar. La pilota arriba a Piñol que, des de 9 metres intenta un tir impossible des d’una posició lateral. L’àrbitre xiula falta. El rellotge a zero. Piñol a la línia. Falla el primer. El partit està perdut. Anota els dos següents,  47-48.

Fins aleshores, s’havia vist durant molts minuts la millor versió del Tarragona Fem Bàsquet B, especialment en el primer quart en què hi va haver claredat d’idees i decisió. Només les errades en safates fàcils van evitar un avantatge més gran (14-12). El Sedis no atacava bé i només els triples el mantenien amb vida (2 al primer quart, 2 al segon i 2 al tercer).

En el segon període, va aparèixer una de les tan temudes llacunes liles. Tot el que s’havia fet bé en el primer quart va desaparèixer —ofensivament parlant— i les locals van estar 6 minuts i mig sense anotar (16-18 a 3:34 del descans). El Sedis ho va aprofitar per agafar un petit avantatge (19-22, final del segon quart) que va desaparèixer al tercer període. A la represa, les noies de Fernando Arias van fer els millors minuts i van aconseguir obrir un forat important gràcies a l’encert des de la línia de 6,75 —3/4 triples— i la velocitat en els contraatacs (37-27 a 3:26 per finalitzar el període). Van ser moments de felicitat que van durar, però, poc. Anna Garcia va ser castigada amb una tècnica per protestar i el Sedis ho va aprofitar per acabar el període amb un desavantatge d’1 punt (37-36). El desconcert rere la tècnica  va provocar la reacció visitant. Un desconcert que també es va contagiar a la taula d’anotadors, que va descomptar-se amb més d’una ocasió, provocant l’aturada del matx.

En els últims deu minuts, la igualtat i la por a perdre van marcar el partit. Enmig de les errades, el final, surrealista, va acabar sentenciant un equip, el Tarragona Fem Bàsquet B, que mereixia més sort.