El Tarragona Fem Bàsquet B perd una oportunitat única de guanyar contra el Cornellà (53-55)

Updated: abril 30, 2016

El Tarragona Fem Bàsquet B va veure passar de llarg la victòria una vegada més. De fet, la va tenir molt a prop, a tocar, però li va faltar temps i encert per redreçar una situació que es va complicar a l’inici de partit i que va ser un llast durant tot el matx.

La pivot Zerouali va tenir al seu abast forçar la pròrroga a cinc segons del final, però el seu bon moviment d’esquena al cèrcol no va tenir el premi de la cistella en un tir a prop de l’anella.

El Cornellà, que està salvat matemàticament i que no té cap possibilitat de jugar per l’ascens, arribava al pavelló del Sagrat Cor amb res a guanyar i sí molt a perdre. Fins ara ningú ha perdut contra el conjunt lila i això podia ser l’única motivació per un equip visitant que es troba en terra de ningú a la classificació. Amb tot, la sortida del Cornellà va ser molt bona i va agafar ben aviat la iniciativa del partit i una renda, 8 punts, que va saber defensar durant gairebé tot el partit (13-21 al final del primer període).

El tècnic Fernando Arias va decidir carregar el joc interior amb Zerouali, molt superior físicament a les seves defensores. Amb la baixa de Maluenda, lesionada en una espatlla —la base Sandra Pascual tampoc va poder jugar i la direcció de joc va ser de la júnior Tierno—, Zerouali era la gran amenaça interior. Amb tot, el Cornellà va interpretar molt bé les intencions de les locals i va interceptar moltíssimes passades al pal baix.

Sense precisió, amb un munt de pilotes perdudes, el Tarragona Fem Bàsquet B va anar a remolc del Cornellà en un partit amb poca intensitat i qualitat en els primers vint minuts (26-34 al descans).

El panorama no va canviar en el tercer quart. Les imprecisions continuaven, els punts arribaven amb comptagotes i les locals no trobaven l’estilet ofensiu que permetés trencar la defensa rival. La lluita, això sí, de les tarragonines era total, però sense encert. Un tir impossible, però, va canviar la dinàmica. Amb el temps consumint-se, Piñol va anar corrent com una bala cap a la cistella rival i va fer un llançament des de nou metres mentre sonava la botzina del final del període que va entrar. Un triple increïble i 41-46 al marcador.

L’últim quart va ser més igualat en el tram final. Al començament, les visitants van tornar a obrir forat (45-53, 3:01 per acabar el matx). Arias ho va apostar tot a la intensitat defensiva i el Tarragona Fem Bàsquet va anar retallant diferències.  En uns últims segons emocionants, marcats per l’intercanvi de temps morts dels entrenadors, la pissarra d’Arias va funcionar millor, però l’últim tir no va entrar i l’apartat de victòries de les liles continua a zero.