El Tarragona Fem Bàsquet cau contra un rival més alt i que l’ha cosit a triples (59-77)

Updated: novembre 2, 2016

El Tarragona Fem Bàsquet no ha pogut donar la sorpresa contra un rival molt superior, el Cerdanyola i encaixa d’aquesta manera la cinquena derrota consecutiva. El matx d’avui corresponia a la primera jornada, un partit que es va decidir ajornar per problemes de salut de l’entrenadora del conjunt del Vallès, Pili Bilbao, que avui ha dirigit el seu conjunt des de la banqueta.

L’equip lila, molt pressionat pels últims resultats desfavorables, va fer una bona sortida, plantant cara a un rival superior físicament —l’alçada de les interiors visitants era considerable— i que, a més, va estar molt encertat des del perímetre (tres tiples en el primer període i vuit en total, amb un percentatge del 47%). Amb tot, les locals van jugar amb molt criteri i van demostrar caràcter tot i que en alguns moments la diferència fos gran (4-11). La lluita i la persistència del Tarragona Fem Bàsquet li va permetre arribar al final del primer quart amb un mínim desavantatge (15-18) però les coses es complicarien en el segon quart.

El Cerdanyola va fer valdre la seva llei  de bon inici amb un altre triple que ampliava la seva renda fins als 12 punts (15-27, 4:57 pel descans) però un cop de rauxa local va ajustar el resultat (21-27). Va ser un petit miratge, un altre triple i un parell de bones accions del Cerdanyola van deixar el resultat al descans en 25-40. La diferència podria haver estat més petita si les locals haguessin perdut menys pilotes. Fins a 28 en els primers 20 minuts i 24 al final del partit.

En el tercer període va quedar clar que el Cerdanyola va voler deixar les coses clares. La sortida visitant va ser molt forta (triple inclòs, clar) i la diferència va pujar de seguida als 27 punts (27-54 a 6:32 per acabar el període). Les locals tenien un munt de problemes no només per anotar, sinó per crear joc. La pressió defensiva visitant era angoixant i les pèrdues de pilota van sovintejar. Durant alguns minuts només hi va haver un equip sobre la pista i el desavantatge era preocupant, especialment pensant en tot el temps que restava. La reacció local a còpia de coratge (34-56, a 2:57 pel final del tercer període) es va truncar per una sèrie de pèrdues i un altre triple visitant (37-59).

Amb tot gairebé sentenciat, el Tarragona Fem Bàsquet va fer alguns dels millors moments del matx. Es va veure, per exemple, els millors minuts de Claudia Pérez sobre la pista. Potser perquè no hi havia res a perdre, Pérez es va espolsar la pressió i va oferir un bon repertori ofensiu. Es tracta d’una jugadora jove, sense experiència a la categoria i que ha jugat les dues últimes temporades als Estats Units. Pérez va trobar una bona sòcia en la jove Ferrús, que tot i haver de lluitar amb jugadores molt més grans, va fer una molt bona actuació. La diferència, que va arribar a ser de 22 punts en aquest període (45-67), es va reduir fins als 12 (57-69) a poc més de dos minuts del final i, tot i que la victòria semblava impossible, es preveia un final molt més ajustat del que s’havia vist fins ara. Amb tot, el Cerdanyola, que havia baixat una mica el pistó del seu joc, va prémer una mica l’accelerador al final i va guanyar amb solvència.