El Tarragona Fem Bàsquet deixa enrere un rival directe, el Granollers (41-54)

Updated: desembre 3, 2016

Segona victòria consecutiva del Tarragona Fem Bàsquet i segon triomf contra un altre rival directe. Després de la victòria de la setmana passada contra l’Arenys Bàsquet, el conjunt lila visitava un rival a qui ja havia vençut en la primera volta d’aquesta primera fase (59-39). El CB Granollers tenia abans del partit un triomf menys que les tarragonines i en cas de victòria cediria molt terreny a banda de tenir l’average en contra —un fet vital per a la segona fase—. Les tarragonines no van fallar i van vèncer amb solvència després de fer uns primers quinze minuts de museu (4-24, 15′).

Conscients de la importància de l’enfrontament, les noies que entrena Albert del Rey van sortir molt concentrades a pista i van fer una defensa de manual. Els uns contra un, les ajudes, els salts en el dos contra un, tot. El CB Granollers no sabia per on trencar la defensa visitant i els 4 punts anotats en 15 minuts en són un bon testimoni. Les locals havien perdut els nervis i la base Ramírez va ser desqualificada en rebre dues tècniques seguides per protestar minuts abans (4-19, minut 13). A partir d’aquest moment, el Tarragona Fem Bàsquet va patir una mica el rigor arbitral i a còpia de tirs lliures el CB Granollers va evitar mals majors (del 6-27 del minut 16 al 19-32 en què es va arribar al descans).

La segona meitat va canviar completament. El CB Granollers va sortir disposat a evitar una desfeta i va començar per canviar la defensa, que es va convertir en una zona 2-3 molt tancada. El Tarragona Fem Bàsquet va perdre vuit pilotes en els primers vuit atacs del tercer període i les distàncies es van escurçar (32-42 al final del tercer període). Sense idees, jugant massa amb el cronòmetre, l’equip lila es va adormir, va perdre la intensitat de l’inici i quan va voler reaccionar no podia. Les locals van apropar-se molt (41-45 a dos minuts del final) però aleshores i arran d’un temps mort de Del Rey, el Tarragona Fem Bàsquet va recuperar la intensitat defensiva i l’encert i es va endur un triomf vital.