El Tarragona Fem Bàsquet encaixa un parcial de 6-20 en l’últim quart i perd contra el Grup Barna (47-51)

Updated: novembre 21, 2015

Com en els vells temps. El Tarragona Fem Bàsquet va caure en els errors dels partits d’inici de temporada, aquells on la inexperiència servia per explicar algunes derrotes difícils d’argumentar, quan l’equip lila, després de fer un gran matx en els tres primers quarts, perdia tot allò que havia fet en només deu minuts. Aquest vespre ha estat així. Igual que aleshores, inexplicable com llavors. Ara, però, no es pot culpabilitzar a la falta d’experiència perquè s’ha disputat tota una volta del campionat, de la primera fase de la lliga. En efecte, el partit d’aquest vespre era el primer de la segona volta i el Grup Barna, com en la primera, se’l va endur. Una zona 3-2 va ser suficient per tombar les tarragonines que, al final del tercer període, tenien la màxima diferència al seu favor (41-31). Però aleshores tot es va fer fosc. El Tarragona Fem Bàsquet no va ser capaç d’anotar fins quan faltaven 1:38 pel final del matx i gràcies a dos tirs lliures de Fouty (43-46). El parcial, abans que la nord-americana anotés, era de 0-15. Al final del quart, el parcial va ser de 6-20.

El partit no va començar bé pel Tarragona Fem Bàsquet, el Grup Barna dominava el ritme del joc, amb bon encert exterior i defensant bé les situacions ofensives de les locals (4-10, minut 5). La sortida a pista de Livy Fouty ho va canviar tot. La nord-americana, que no havia entrenat en tota la setmana per culpa d’unes molèsties al genoll que arrossega de fa quinze dies, va ser el referent ofensiu que l’equip necessitava i el Grup Barna va patir molt per defensar-la. L’efecte Fouty va ser immediat i el parcial fins a final del període va ser de 10-4. Juntament amb la presència de Fouty, hi va haver una decisió tàctica que va començar a decantar la balanç del costat local. El tècnic Albert del Rey va situar una defensa en zona que es va ajustar molt millor que en altres ocasions i el Grup Barna va perdre la fluïdesa anotadora.

En el segon quart els punts van anar a preu d’or. El Tarragona Fem Bàsquet ja no defensava en zona, però el Grup Barna no va trobar el camí a la cistella. Val a dir que les locals tampoc i el matx va entrar en una fase lletja, de molta lluita i poc encert. En aquest tram va brillar Laia López que va fer dues accions de molt mèrit: primer anotant amb una defensora a sobre i, tot just després, recuperant una pilota en el servei de fons del Grup Barna i tornant a encistellar en posició acrobàtica en una acció on va rebre una falta molt clara que els àrbitres no van xiular (20-14). Amb tot, el Grup Barna va reaccionar i va igualar el matx que va arribar al descans amb un resultat de 22-21.

El tercer període va ser el millor de les locals que van acabar el quart de forma esplèndida. Van ser minuts d’inspiració de Laura Tierno amb dos tirs de mitja distància -el perímetre continua sent l’assignatura pendent de l’equip- i una assistència. El resultat, 41-31 al final d’aquest tercer quart, convidava a l’optimisme. Però no. El Grup Barna va situar una defensa en zona 3-2 en el quart període i la victòria es va anar escapant davant la impotència local. Fouty rebia constants dos contra un al pal baix i això dificultava la seva aportació però el gran problema van ser les pilotes perdudes. Passades relativament fàcils van anar a parar a mans de la defensa rival o, simplement, a fora. Sense amenaça ofensiva des de la llarga distància (els triples que es van llençar no van entrar), el Grup Barna va anar per feina i, tot i que tampoc era massa clarivident en atac, va remuntar (41-42 a 2:42 del final) i els nervis van aparèixer. Sense temps ni encert, el Tarragona Fem Bàsquet va encaixar la vuitena derrota del curs.