El Tarragona Fem Bàsquet es col·lapsa en atac i perd contra el CEJ L’Hospitalet (55-64)

Updated: març 11, 2017

El Tarragona Fem Bàsquet ha encaixat la segona derrota de la segona fase després de perdre al Sagrat Cor contra el CEJ L’Hospitalet, un equip que arribava líder a Tarragona. El conjunt lila, que durant molts minuts ha dominat l’enfrontament, jugant un bon bàsquet, s’ha col·lapsat ofensivament a la meitat del tercer quart i, en deu minuts desafortunats, ha donat vida a un rival que havia perdut empenta i que, vistos els problemes de les locals, no ha perdonat i ha marcat un parcial de 5-29 que ha sentenciat el matx.

Així, el partit ha tingut un ritme frenètic des del començament. El CEJ L’Hospitalet ha jugat amb velocitat en atac, movent la pilota amb celeritat i molt bon criteri i ha trobat bones posicions de llançament que les seves jugadores han aprofitat en diferents trams del matx. Les visitants, a més, han situat una defensa pressionant a tota la pista que ha accelerat el joc local i els minuts passaven volant. En aquest panorama d’anades i vingudes sense treva, L’Hospitalet ha estat millor i ha gaudit de fins a 8 punts d’avantatge (8-16). Amb tot, el Tarragona Fem Bàsquet no s’ha arronsat en cap moment i de la mà de Pasku i Laura Vilamajor ha minimitzat la superioritat rival (18-21).

El segon període ha estat l’escenari del primer canvi de rumb del matx. Les visitants han començat amb força i, amb dos triples seguits han tornat a obrir forat (20-27). Les lila, però, han continuat fent la seva feina. Amb una gran direcció de Pascual i la clarividència de la resta per trencar la defensa de les del Barcelonès, que a estones era individual i a estones zona, el Tarragona Fem Bàsquet ha capgirat el resultat gràcies a la inspiració de Laia López i un triple de Núria Vilamajor (30-29 al descans).

La davallada de les tarragonines s’ha produït en el tercer quart. Tot i la gran sortida de les locals (38-31, minut 25), el CEJ l’Hospitalet s’ha anat fent amb el domini del matx. El tècnic visitant ha canviat les cinc jugadores de pista d’una vegada en comprovar com el partit se li escapava. El relleu ha funcionat. La defensa sobre Pasku ha estat molt més intensa i les accions ofensives locals anaven perdent fluïdesa al mateix ritme que l’Hospitalet trobava el cèrcol rival. Tres triples visitants en poc més de tres minuts, dos d’ells consecutius, han capgirat el resultat (40-42 a 1:25 del final del tercer quart) i el Tarragona Fem Bàsquet ha notat el cop anímic (40-44, tercer quart). Les visitants han començat a jugar amb molta facilitat, com en l’inici del matx, movent la pilota amb velocitat i criteri.

El parcial del CEJ l’Hospitalet s’anava fent cada vegada més gran fins que Pasku, amb un dos més un, trencava una sequera de gairebé vuit minuts (43-53). Les visitants, però, han respost de seguida, amb un triple, i han arribat a marcar un parcial de 5-29 en 11 minuts (43-60) quye ha estat decisiu. Amb tot, l’amor propi i la fe de les lila han permès retallar les diferències fins als 9 punts (51-60 a 2:50 del final) però la dinàmica del partit ja era favorable al líder que no ha deixat escapar el triomf.