El Tarragona Fem Bàsquet fa trenta minuts de somni però acaba patint per vèncer un rival directe, el CN Terrassa (76-73)

Updated: desembre 17, 2016

El que era una tarda de bàsquet excepcional, de manual del Tarragona Fem Bàsquet gairebé acaba en desfeta històrica. El conjunt lila, que va exhibir sobre la pista el millor joc des que milita a Copa Catalunya, va perdre, jugada a jugada, un avantatge de 22 punts i va estar a punt de sucumbir contra un rival que en el tram final va demostrar un encert brutal, especialment des de la línia de tres punts. El CN Terrassa, sobrepassat per l’allau de joc local durant gairebé tres quartes parts del matx, va trobar en els triples la dosi de moral i esperança que necessitava i va estar a punt de donar un disgust majúscul al públic que omplia el pavelló del Sagrat Cor.

El Tarragona Fem Bàsquet necessitava vèncer el CN Terrassa per atrapar-lo a la classificació (tots dos tenen 5 triomfs, tot i que les terrassenques tenen un partit pendent) i, a poder ser, recuperar l’average particular perquè en la primera volta les tarragonines van perdre per 50-47. Durant molts minuts la victòria es donava per feta i l’average també. Gràcies a un joc que va arribar a ser preciosista en molts trams del partit, sobretot en el tercer quart, el Tarragona Fem Bàsquet va arribar a dominar 59-37 a 1:55 per acabar el tercer període i 62-40, a 1:13 de la finalització d’aquesta mateixa part. Amb tot, el bàsquet és un esport meravellós perquè tot pot canviar com un mitjó en qualsevol moment i les visitants, que no van llençar mai la tovallola, van situar-se a només 1 punt de les locals (71-70 i 74-73) després d’un recital de triples. Romeu, en la que va ser la seva millor actuació amb la samarreta lila, i Pascual, van salvar en els segons finals el Tarragona Fem Bàsquet d’un desastre que hauria tingut conseqüències greus més enllà de la mateixa derrota. L’aler de Montblanc va anotar un triple cabdal (74-70 a 36 segons del final) tot i que el CN Terrassa va respondre amb un altre, i Pascual va sentenciar des de la línia de tirs lliures.

Un partit d’hemeroteca

Des de bon començament el Tarragona Fem Bàsquet va sortir decidit a marcar terreny. El joc local era molt ràpid i la pressió defensiva angoixant. Les visitants van perdre una pilota rere una altra i els contraatacs lila sovintejaven. A més, dins la zona, Pérez va fer una actuació molt destacable (8 punts en el primer període), imposant-se sota els cèrcols, malgrat l’envergadura de la pivot Crump. Només les faltes personals (2 en el primer quart) la van mantenir fora del matx. Les regnes de l’equip i del partit van ser de Laura Pascual. Pasku, recentment triada per formar part de l’equip del Grup 2 de Copa Catalunya en el partit All Star d’aquesta lliga, va fer un altre clínic i va ser imparable amb 11 punts en els primers deu minuts (triple inclòs).

La millor sòcia de Pascual va ser Romeu. La montblanquina va recordar la millor versió d’aquella jugadora del Ploms que era mig equip en el conjunt blanc-i-negre la temporada passada, jugant amb rauxa, intel·ligència i un gran encert. Romeu (3 triples) va assumir la responsabilitat quan l’equip estava noquejat en l’últim quart i gran part de la victòria és seva. També d’Ona Fort. Tot i que l’anotació no ho mostra, Fort va tornar a fer una d’aquelles actuacions memorables, per emmarcar. Va tornar a defensar la pivot més gran rival (Crump) i ho va fer amb matrícula d’honor. Tot i que la diferència d’envergadura era considerable, Fort va ser un baluard sota el cèrcol i fins i tot va col·locar un tap a la nord-americana. En el tram final, el CN Terrassa també va situar Smith al pal baix. Es tracta d’una jugadora igual de gran que Crump que, però, juga d’exterior. Fort la va defensar molt bé malgrat que Smith va assumir molta responsabilitat a l’ampolla, aportant l’equilibri que el seu equip necessitava.

En general, el Tarragona Fem Bàsquet va vorejar la perfecció com a col·lectiu durant trenta minuts però els gerros d’aigua freda en forma de triples van crear dubtes i pors a les lila, que a punt van estar de perdre el partit. La zona en el tram final del CN Terrassa es va entravessar tot i que en el segon període les locals l’havien atacat molt bé. Les visitants, perquè no dir-ho, també van tenir un punt de fortuna. Fins a 4 triples dels 11 que van anotar, van entrar després d’haver tocat tauler, i un parell sobre la botzina (de fet, el tercer quart, 62-45, va acabar d’aquesta manera). En els últims quatre minuts de partit, el CN Terrassa va anotar 4 triples i el final va ser d’infart però la personalitat de Romeu, Fort i Pascual es van imposar.