El Tarragona Fem Bàsquet fa un partit rodó i guanya clarament el Sant Fruitós (36-64)

Updated: març 12, 2016

Sensacional. El Tarragona Fem Bàsquet va fer un autèntic partidàs, de manual, contra un dels rivals per evitar el descens, el Sant Fruitós. El conjunt lila va escombrar el seu adversari de la pista en un partit que només va tenir lectures positives. La primera, victòria a banda, va ser la bona actuació de la nord-americana Stephanie Douglas. Fitxada com a reforç per evitar el descens i precedida per la fama d’haver jugat als Harlem Globetrotters, Douglas no havia demostrat fins ara el seu potencial. El procés d’adaptació a una nova competició i l’absència d’experiència en el bàsquet estatal —només una temporada a Europa, a Alemanya—havien evitat la seva millor versió. La nord-americana va jugar amb confiança des de l’inici, llegint molt bé cada situació, atacant l’un per un quan calia, anant al rebot ofensiu, conscient que no hi havia cap jugadora adversària capaç d’aturar-la.

Amb tot, Douglas no ho va fer tota sola. Hi va haver un parell de vèrtex més en aquest triangle equilàter que va ser el Tarragona Fem Bàsquet. Un, l’altra pivot ianqui, Livy Fouty. Des del pal baix va ser imparable. Tot i que el Sant Fruitós va intentar fer un dos contra un, Fouty va trobar sempre la línia de fons com a gran aliada, i va anotar sense treva. Ella va ser la gran responsable de les primeres diferències de les visitants en el partit. L’últim estilet va ser Laura Pascual. En un moment de forma increïble, com en gran part de la primera fase, Pasku va dirigir molt bé i, a més, va anotar amb facilitat aprofitant el bloqueig directe de les seves companyes. Entre les tres van sumar 53 punts.

L’aportació ofensiva de les tres jugadores citades anteriorment no hauria servit de res sense la feinada defensiva de tot l’equip. Laura Tierno, Laia López i Laura Vilamajor —aquesta, al tercer període— van ser les encarregades d’anul·lar l’aportació ofensiva d’una de les millors jugadores locals, Santamaria, que només va fer 6 punts. La feina de les tarragonines va descentrar el referent del Sant Fruitós, que no va trobar mai el seu lloc a la pista. En general, la defensa va ser excel·lent, especialment els dos contra un laterals que van ofegar l’atac local.

Guió perfecte. El Tarragona Fem Bàsquet va sortir molt bé, marcant diferències des de l’inici gràcies a la superioritat de Fouty dins la zona (8-13).  Amb tot, les visitants van entrar en bonus molt aviat i el Sant Fruitós ho va aprofitar per anotar des de la línia de tirs lliures (6 punts en el tram final i 14-14 al primer quart).

En el segon període, la defensa lila va tornar a estar a un gran nivell, però les locals van anotar des de la personal una altra vegada —10 dels 20 punts del Sant Fruitós en la primera meitat van ser de tirs lliures—.  El matx, però, va canviar a partir del minut 15. Albert del Rey va decidir pressionar el seu adversari, fent dos contra un en la sortida de pilota, i va funcionar. Així, les tarragonines van marcar un parcial d’1-16 en 5 minuts que va ser cabdal (del 19-16 al 20-32 del descans).

A la represa, les locals ho van provar tot, fent la seva tradicional pressió a tota la pista, però el Tarragona Fem Bàsquet se’n va sortir molt bé i això va enfonsar mentalment el Sant Fruitós que va encaixar un parcial de 2-7 en els últims 5 minuts de quart per un desavantatge de 17 punts (28-45).

Amb una gran diferència en favor seu, el Tarragona Fem Bàsquet va jugar amb molta autoritat els últims deu minuts, sense deixar cap escletxa d’esperança pel seu rival. L’avantatge es va anar fent cada vegada més gran i finalment l’equip lila va sumar un triomf molt important perquè, a més, garanteix pràcticament el bàsquet average (28 punts de diferència), contra un rival que, la setmana passada, havia vençut el líder, el Bencriada.