El Tarragona Fem Bàsquet gairebé remunta 20 punts contra l’Igualada però li fallen les forces (49-55)

Updated: octubre 29, 2016

El Tarragona Fem Bàsquet va pagar una mala posada en escena i va encaixar la quarta derrota consecutiva del curs —cinc en total —en un partit que va arribar a perdre per 20 punts (25-45, a 15 minuts del final) i que va redreçar a còpia de molt treball i caràcter (46-50 a 6 minuts del final) però que no va poder remuntar. Nedar per morir a la vora.

El matx va permetre veure les dues cares dels dos equips. L’Igualada va fer uns dos primers quarts molt bons, especialment el primer, en què va desarmar completament l’esquadra local, que no va saber per on li venien les bufetades fins que el marcador li era clarament desfavorable (2-11 a 4:43 del final del 1Q). Les visitants van fer el que s’esperava: una defensa pressionant molt intensa i constants dos contra un quan l’equip lila ja havia passat el mig camp. Malgrat saber-ho, les tarragonines es van encallar de mala manera. Cada inici de jugada ofensiva era un malson i les pèrdues de pilota sovintejaven. Incòmodes en atac, les males decisions eren constants i molts atacs no es culminaven ni amb un tir (8-17 final del primer quart).

En el segon període les coses van anar encara més malament. L’Igualada es mostrava molt superior, amb una idea clara de joc i semblava que el Tarragona Fem Bàsquet anava una marxa més curta que les seves rivals. Les visitants portaven la iniciativa i ocupaven els espais abans, en atac i defensa. Sense ser un conjunt molt alt, les visitants també van agafar molts rebots ofensius i les locals no van poder trobar mai a Pérez dins la zona, on era teòricament superior. El resultat va arribar a ser de 8-26 fins que Albert del Rey va demanar temps mort. El tècnic tarragoní va decidir utilitzar les mateixes armes que l’Igualada i va funcionar. La pressió defensiva del Tarragona Fem Bàsquet va despertar les jugadores locals, que es van activar. Tot i veure un canvi de dinàmica, l’Igualada va ser capaç de mantenir un avantatge còmode gràcies als tirs de tres punts (3 en aquest període) i el resultat al descans era de 25-40.

Al tercer període també pintaven bastos, l’Igualada molt confiat en les seves possibilitats, va dominar completament davant un Tarragona Fem Bàsquet que es mostrava impotent (27-45, 4:35). Només l’amor propi de les jugadores, personificat en Vadillo i Garcia, va evitar mals majors i quan faltaven deu minuts, hi havia una escletxa per a l’esperança (34-47).

Els últims deu minuts van ser vibrants. L’Igualada va mostrar senyals de defalliment al ritme que les locals guanyaven confiança. El control del joc va passar a mans liles en un tram de partit molt emocionant (43-50 a 8 minuts del final). Instants abans, Del Rey havia estat sancionat amb una tècnica per protestar una jugada en què l’àrbitre va posar la pilota en joc quan les liles encara estaven tornant de temps mort. Aquella jugada havia acabat e triple. Les visitants, però, no tenien forces per pressionar i estaven abatudes per l’empenta local que semblava que podia capgirar la dinàmica després de fer un parcial de 14-3 en 8 minuts. Amb tot, i quan el resultat marcava 46-50, cap dels dos equips semblava que volia guanyar i el Tarragona Fem Bàsquet va trobar a faltar l’encert en els tirs lliures, un dels factors que ajuda a explicar la derrota. Les locals no van tornar a anotar fins que faltaven 29 segons pel final i l’Igualada, que tampoc estava molt clarivident, va aprofitar el col·lapse ofensiu lila per endur-se el triomf.